Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Σε ”buy” αναβαθμίζει η Deutsche Bank

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Cosmote σε ”buy” και μικρή μείωση της τιμής-στόχου, σε 20,6 ευρώ από 20,7 ευρώ, προχώρησε η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 23/5/2006.

Cosmote: Σε ”buy” αναβαθμίζει η Deutsche Bank
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Cosmote σε ”buy” και μικρή μείωση της τιμής-στόχου, σε 20,6 ευρώ από 20,7 ευρώ, προχώρησε η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 23/5/2006.

Σύμφωνα με την έκθεση της Deutsche Bank, τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία χθες ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις της, ενώ η μικρή μείωση τις τιμής-στόχου οφείλεται στις αμφιβολίες που εκφράζονται τελευταία για τη συμφωνία εξαγοράς της Γερμανός.

Η HSBC από την πλευρά της κρίνει θετικά -αν και όχι θεαματικά- τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Cosmote. Αναφέρει ακόμα οτι η καλή απόδοση στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία δείχνει πολλά υποσχόμενη, ωστόσο είναι νωρίς ακόμα να διεξαχθούν συμπεράσματα. Η HSBC διατηρεί τη σύσταση ”neutral” και την τιμή-στόχο των 20,7 ευρώ ανά μετοχή για την Cosmote.

Η Citigroup στην έκθεσή της με ημερομηνία 23/5/2006 διατηρεί τη σύσταση ”buy 1”, επισημαίνοντας πως σε μια περίοδο όπου οι εταιρίες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και οι τηλεπικοινωνίες δέχονται ισχυρές πιέσεις, η Cosmote συνεχίζει να αποτελεί κορυφαία επιλογή.

Ισχυρά χαρακτηρίζει η Credit Suisse τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η Cosmote, τα οποία ήταν υψηλότερα των αναμενόμενων.

”Τα αποτελέσματα τριμήνου της Cosmote μας καθιστούν αισιόδοξους για τις προβλέψεις για το σύνολο της χρήσης” επισημαίνει η Lehman Brothers σε έκθεσή της με σημερινή (24/5) ημερομηνία, όπου διατηρεί σύσταση ”overweight” και τιμή στόχο στα 21 ευρώ, επισημαίνοντας ότι θεωρεί πως το premium 5% έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου είναι λογικό σε σχέση με τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της.

Η JP Morgan σε σημερινή (24/5) της έκθεση για την Cosmote επισημαίνει ότι τα μεγέθη της ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες της αγοράς και ότι η θυγατρική στη Ρουμανία θα οδηγήσει σε αναβαθμίσεις.

Η Morgan Stanley αναφέρει ότι τα αποτελέσματα τριμήνου ήταν ισχυρά και οι προβλέψεις της διοίκησης για το σύνολο της χρήσης είναι ευθυγραμμισμένες με αυτές της αγοράς. Διατηρεί τιμή στόχο στα 21,6 ευρώ με σύσταση ”equal-weight”.

”Εξαιρετικό ξεκίνημα στο έτος”, χαρακτηρίζει η Merrill Lynch τα αποτελέσματα της Cosmote, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα θετική για τις αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Διατηρεί τιμή στόχο στα 22,5 ευρώ με σύσταση ”buy”.

Διατηρεί σύσταση ”buy” και τιμή στόχο στα 21 ευρώ η Dresdner Kleinwort Wasserstein σε σημερινή (24/5) της έκθεση για την Cosmote, επισημαίνοντας ότι η εξαιρετική απόδοση στην Ελλάδα αντιστάθμισε τις αδυναμίες στην Αλβανία. Επίσης, αναφέρει ότι η ”υποβόσκουσα” ανάπτυξη της εταιρίας είναι ακόμη ισχυρότερη από ότι φαίνεται στα αποτελέσματα, προσθέτοντας πως θα αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για έσοδα και EBITDA του 2006.

Ευθυγραμμισμένα μετ τις προσδοκίες της αγοράς χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Cosmote η Egnatia Finance σε σχετική της έκθεση όπου διατηρεί σύσταση ”hold” με τιμή στόχο στα 19,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v