Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιστή στην... παράδοση η Σοφοκλέους

Τηρώντας την παράδοση η Σοφοκλέους, που θέλει το προ του Πάσχα διάστημα να είναι διορθωτικό με μειούμενες συναλλαγές συμπλήρωσε, για το Γενικό Δείκτη, τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση με κλείσιμο κοντά στο χαμηλό ημέρας, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ο Γ.Δ. σημείωσε απώλειες 2,4%. Αργία την Παρασκευή και την Δευτέρα στη Σοφοκλέους.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Τηρώντας την παράδοση η Σοφοκλέους, που θέλει το προ του Πάσχα διάστημα να είναι διορθωτικό με μειούμενες συναλλαγές συμπλήρωσε, για το Γενικό Δείκτη, τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση με κλείσιμο κοντά στο χαμηλό ημέρας (για την τελική εικόνα μεταξύ ανοδικών πτωτικών τίτλων οι πτωτικές συνεδριάσεις είναι σαφώς περισσότερες), ενώ σε εβδομαδιαία βάση ο Γ.Δ. σημείωσε απώλειες 2,4%.

Και η τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας χαρακτηρίστηκε από την παρατεταμένη αδυναμία των τραπεζών, ενώ από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους οι διακριθέντες ήταν ελάχιστοι.

Συγκεκριμένα με αξιοσημείωτα κέρδη, μόνο οι Τιτάν, ΕΛΤΕΧ, θετικό πρόσημο για Alpha Γερμανό, ΔΕΗ και αμετάβλητοι τίτλοι των ΚΑΕ και Motor Oil. Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ, Intracom, Folli Follie, ΟΠΑΠ και αρνητική μεταβολή για ΟΤΕ, Αγροτική, Εμπορική, Εθνική, Πειραιώς.

Ο Γ.Δ. αν και ξεκίνησε ανοδικά έως τις 4.232,93 μονάδες, σταδιακά απώλεσε θετικό πρόσημο και κέρδη υποχώρησε έως τις 4.184,95 και έκλεισε στις 4.188,70 μονάδες με πτώση 0,39%, ενώ ο τζίρος προσέγγισε τα 224 εκ. εκ των οποίων τα 33,4 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες συνεδριάσεις και η σημερινή, αναφορικά με την τελική εικόνα με 93 ανοδικές μετοχές έναντι 161 πτωτικών και 14 τίτλοι με απώλειες από 5% έως 12,5%.

Σχετικό ενδιαφέρον λόγω επιλεκτικών κινήσεων σε επιμέρους τίτλους. Ετσι για διαφορετικούς λόγους ίσως χρειάζονται προσοχή οι Audiovisual, Intertech, Σφακιανάκης, Ελτρακ, Καρέλιας, Euromedica, ενώ νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε η Νεοχημική συμπαρασύροντας και τις υπόλοιπες μετοχές του ομίλου.

Σημ. Η Σοφοκλέους και οι ευρωπαϊκές αγορές δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή (13 Απριλίου) και Δευτέρα (17 Απριλίου) λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Η Wall Street θα παραμείνει κλειστή την Παρασκευή, αλλά θα λειτουργήσει τη Δευτέρα.

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε διορθωτική πορεία χωρίς όμως να διαταράσσεται η διαγραμματική αρμονία της μεσοπρόθεσμης ανοδικής κίνησης. Ιδανικό σημείο επιστροφής σε ανοδική τροχιά αποτελεί η ζώνη τιμών μεταξύ 4.190 – 4.180 μονάδων όπου διέρχεται η πλαγιοανοδική στήριξη, αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

----Τα στατιστικά της εβδομάδας

Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με εβδομαδιαίες απώλειες 2,4%, ο FT 20 υποχώρησε 3,09%, ο Mid 40 κατέγραψε απώλειες 0,7%, ο Small Cap 80 κατέγραψε πτώση 0,19% και FTSE 140 πτώση 2,58%.

Οι τράπεζες υποχώρησαν 4,47%, οι τηλεπικοινωνίες 0,67% και οι ασφάλειες 3,38%.

Οι 9 μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη είναι: Βιοσώλ (προνομιούχες - 21,1%), Ευρωσυμμετοχές (18%), Blue Star (17,5%), Tρία Αλφα (14,4%), ΕΒΙΚ (13,8%), Audio Visual (12,4%), Εurobank Properties (12,1%), Σέλμαν (11,6%) και Μύλοι Λούκη (11%).

Οι 9 μετοχές με τις υψηλότερες απώλειες είναι: Μπουτάρης (προνομιούχες – 30%), ΑΝΕK Lines (προνομιούχες – 17,5%), Αλυσίδα (προνομιούχες – 16,7%), Νεώριον (16,4%), Ελβιεμέκ (15,7%), Τσουκαρίδης (15%), Eurobrokers (14,7%), Mινέρβα (14,6%), Logismos (14,4%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v