Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ρελαντί” διόρθωση στη Σοφοκλέους

Κυρίως λόγω της διόρθωσης εισηγμένων από τον κλάδο των βιομηχανικών υλικών και δευτερευόντως της απώλειας των αρχικών κερδών των τραπεζών, διαμορφώνεται χαμηλότερα των 4.200 μονάδων η αγορά. Υποτονικό το αγοραστικό ενδιαφέρον, κάτι που είναι εμφανές στον χαμηλότατο τζίρο συναλλαγών, ο οποίος μετά βίας στις 14:30 ξεπερνούσε τα 115 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τις συναλλαγές να παραμένουν σε χαμηλότατα επίπεδα τιμών, δεν διευκολύνεται η συντήρηση του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 4.200 μονάδων. Αρνητική απόκλιση κατά 0,4% του Γ.Δ., που οφείλεται κυρίως στο -1,4% του κλάδου βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών και δευτερευόντως στην απώλεια των μικρών κερδών που είχαν αρχικά οι τράπεζες.

Οι συναλλαγές στις 14:15 ξεπερνούσαν -με το ζόρι- τα 110 εκατ. ευρώ, ενώ σταδιακά μετά τις 14:00 επιβαρυνόταν η σχέση ανοδικών - καθοδικών. Είναι ενδεικτικό πως από το αρχικό 3 προς 1 (της μεγάλης κεφαλαιοποίησης) διαμορφώθηκε στο ένα προς δυόμισι (για το σύνολο της αγοράς).

Είκοσι λεπτά μετά τις 14:00 είχαν περιοριστεί σημαντικά τα κέρδη μετοχών από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, ενώ με περιορισμένο τζίρο διαμορφώνονταν θετικά οι μετοχές της Νεοχημικής, Audiovisual, Λάμδα Ντιτέρτζεντ, Αγροτικής Ασφαλιστικής, Cyclon, Ηρακλής, Αλουμύλ Μυλωνάς, FG Eurobank.

Συγκριτικά περισσότερες ήταν οι συναλλαγές στις μετοχές των Kleemann μέχρι τα 6,56 ευρώ, Ιονικής Ξενοδοχειακής στα 10 ευρώ, Veterin προς τα 1,80 ευρώ και λιγότερο σε Επίλεκτο, Αθηνά, Σελόντα, Interfish, Πετζετάκις και ορισμένες ακόμη.

Γύρω στις 14:30 ο Γ.Δ. διαμορφνόταν μεταξύ 4.188 και 4.195 μονάδων, με κύριο χαρακτηριστικό πάντα τον χαμηλό τζίρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v