Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους ”SmallCap” η προσοχή

Χωρίς ιδιαίτερη διαφοροποίηση διαμορφώνεται η εικόνα για το σύνολο της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενώ, αντιθέτως, στη μεσαία – χαμηλότερη κατηγορία ξεχωρίζουν μετοχές επιμέρους εταιριών, με πρωταγωνιστές την ιχθυοκαλλιέργεια, την υγεία και κλάδους του εμπορίου. Σημαντικά κέρδη για την Eurobank Properties στο ντεμπούτο της.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από την εικόνα των τελευταίων ημερών και η σημερινή συνεδρίαση.

Με προσαρμογή βασικών δεικτών και μετοχών σε χαμηλότερες τιμές, με παράλληλη, όμως, ”μόχλευση” και υπεραπόδοση, τίτλων επιμέρους εταιριών.

Στην κορυφή, από πλευράς απόδοσης, παραμένει με συναλλαγές περισσότερες του 1,3 εκατ. τεμαχίων η μετοχή της Eurobank Ρroperties, με τη μέγιστη τιμή να διαμορφώνεται στα 17,50 ευρώ, δηλαδή μέχρι και 9,23% υψηλότερα.

Ανοδική παραμένει η φορά μετοχών ΙΑΣΩ (μέγιστη τιμή στα 5,58 ευρώ), Iατρικό Αθηνών (4,24 ευρώ), Νεοχημική (10,98 ευρώ), Τρ. Κύπρου (στα νέα υψηλά των 7,16 ευρώ, με συναλλαγές 2,1 εκατ. τεμαχίων).

Σταδιακά μετά τις 14:00 ανοίγουν και συνεχίζουν θετικά Νηρέας, Σελόντα, αλλά και Interfish στα 0,76 ευρώ, Ιμπέριο προς τα 1,59 ευρώ, Εβροφάρμα (με ανοιχτή εντολή 6.000 τεμαχίων) στα 1,81 ευρώ, Καράτζη, Veterin, Αλουμύλ, Spider, Delta Project, FG Europe, Ιλυδα, Λιβάνης, Βάρδας, Αττικάτ, Πλαστικών Θράκης (με νέα άνοδο στα 2,58 ευρώ), Elmec Sport (υψηλότερα στα 2,06 ευρώ), Notos Com (υψηλότερα στα 3,56 ευρώ) και ορισμένων ακόμη.

Η αναλογία ανοδικών – καθοδικών περίπου στις 14:40 διαμορφώνονταν στο 1 προς 1,5 με το Γ.Δ. να υποχωρεί μέχρι και 0,50% και τις συναλλαγές να ξεπερνούν οριακά τα 200 εκατ. ευρώ.

Χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις διαμορφώνονταν η εικόνα στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, καθώς από τον FTSE-20 επέμεναν ανοδικά η Cosmote, Γερμανός, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ (κατά 1,1%), από το ΜID 40 η J&P ΑΒΑΞ (προς τα 6,26 ευρώ), Εθνική Ασφαλειών (προς τα 7,34 ευρώ), Αστήρ Παλάς (προς τα 7,82 ευρώ), ΕΧΑΕ (προς τα 14,42 ευρώ), Ρόκκας (17,12 ευρώ), Τηλέτυπος (5,18 ευρώ).

Νέα ιστορικά υψηλή τιμή καταγράφεται πλέον στα 5,54 ευρώ για την Audio Visual με συναλλαγές που ξεπερνούσαν τις 80.000 τεμάχια.

Παράλληλα, και αφού προηγουμένως είχε απορροφηθεί η πρσοφορά από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά των 2,20 ευρώ διαμορφώνονταν επιθετικότερη η τάση για την Altec προς τα 2,35 ευρώ, με συναλλαγές 1 εκατ. τεμαχίων.

Σε γενικές γραμμές η εικόνα που μέχρι στιγμής διαμορφώνεται στην αγορά δεν προοιωνίζεται θεαματικές αλλαγές, παρά μόνο για επιμέρους μετοχές.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί, πως σήμερα είναι η τελευταία ημέρα διευθέτησης των όποιων εκκρεμοτήτων έχουν οι επενδυτές με τις χρηματιστηριακές τους, καθώς από αύριο ξεκινά ο νέος τρόπος λειτουργίας των συναλλαγών, κάτι που δεν αποκλείεται να οδηγεί, αν όχι σήμερα πιθανότατα αύριο, σε ολοκλήρωση του βραχυπρόθεσμου κύκλου διόρθωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v