Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συσσώρευσης συνέχεια

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι αναλυτές πως θα συνεχίσει να κινείται η Σοφοκλέους, αν και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να διατηρηθούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών. Θετική παραμένει η γενικότερη εικόνα, με τους επενδυτές να αναμένουν τα μεγέθη πρώτη τριμήνου.

ΑΧΕ: Συσσώρευσης συνέχεια
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι πιέσεις των πωλήσεων επισημαίνει η Marfin Analysis, καθώς –όπως εξηγεί– η αγορά καταγράφει σημαντικά άνοδο τελευταία. Παράλληλα η Marfin Analysis σημειώνει πως η γενικότερη εικόνα της Σοφοκλέους παραμένει ανέπαφη.

Εξάλλου, η Proton Securities αναφέρει πως οι τηλεπικοινωνίες παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ προσθέτει πως οι τράπεζες ενδέχεται να αναζητήσουν στήριξη στα τρέχοντα επίπεδα ύστερα από την πρόσφατη διόρθωση.

Η Εγνατία Finance σημειώνει πως οι χθεσινές κινήσεις αποκόμισης κερδών στη Σοφοκλέους αποτελούν μια ”υγιή” αντίδραση, ύστερα από τις εννέα συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την καταγραφή συνολικών κερδών της τάξης του 6%.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance σημειώνει πως διατηρεί τη θετική της άποψη για τη Σοφοκλέους από πλευράς θεμελιωδών στοιχείων, ενώ προσθέτει πως προβλέπει τη διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης βραχυπρόθεσμα, με τους επενδυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου και η ανησυχία που υπάρχει για άνοδο των επιτοκίων προκάλεσε πιέσεις στις ξένες αγορές, αναφέρει η Σίγμα Securities, η οποία συμπληρώνει πως ελλείψει σημαντικών ειδήσεων στην εγχώρια αγορά η συσσώρευση θα συνεχιστεί.

Τι έγινε χθες: Απώλειες της τάξης του 1,32% κατέγραψε χθες η Σοφοκλέους, με τον FTSE-20 να καταγράφει κάμψη 1,63% και τον FTSE-40 να ενισχύεται κατά 0,28%, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία προσθέτει πως οι όγκοι των συναλλαγών κινήθηκαν σε λογικά για την εποχή επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v