Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ... καλεί Cosmote

Συνεδρίαση μικρών κερδών για το Γ.Δ., που εξελίχτηκε εν μέσω ελαφρώς θετικού διεθνούς κλίματος, καθώς έλειψαν οι ”βοήθειες” από τον τραπεζικό κλάδο, οπότε ”επιστρατεύτηκαν” άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι, όπως ΟΤΕ, Cosmote, Coca Cola, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο. Αναμφίβολα η προσοχή όλων στράφηκε στην κίνηση του ΟΤΕ να αποκτήσει μετοχές της Cosmote.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση μικρών κερδών για το Γ.Δ., που εξελίχτηκε εν μέσω ελαφρώς θετικού διεθνούς κλίματος, καθώς έλειψαν οι ”βοήθειες” από τον τραπεζικό κλάδο, οπότε ”επιστρατεύτηκαν” άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι, όπως ΟΤΕ, Cosmote, Coca Cola, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο.

Από κει και πέρα και όσον αφορά τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, συνεχίστηκαν οι αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων και οι απειλητικές κινήσεις σε μετοχές εταιριών που θεωρείται ότι εσωκλείουν επιχειρηματικές ειδήσεις – εξελίξεις.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς, εκτιμούν ότι το momentum παραμένει ανοδικό, όμως, το επικείμενο Πάσχα των καθολικών και των ορθοδόξων, το οποίο θα μειώσει σημαντικά τις συνεδριάσεις για την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα θα γίνει αιτία σταδιακής μείωσης και της μικτής αξίας συναλλαγών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τεχνικά, η εικόνα παραμένει θετική, με τις επόμενες αντιστάσεις για το Γ.Δ. να οριοθετούνται στις 4.318 και 4.385 μονάδες.

Από τα blue chips σήμερα οι μεγαλύτερες απώλειες για την Εθνική Τράπεζα, αξιοσημείωτες οι απώλειες σε Αγροτική, Eurobank, Πειραιώς, ΕΛΠΕ, κΑΕ, Τιτάνα και αρνητική μεταβολή για τον τίτλο της Motor Oil και Alpha Bank.

Αντίθετα, στο ”πράσινο” και εκτός των προαναφερθέντων, έκλεισαν Γερμανός, Hyatt, ΕΛΤΕΧ, Folli Follie και Εμπορική Τράπεζα.

Ο Γ.Δ. κινήθηκε σε ένα σχετικά αξιοσημείωτο εύρος διακύμανσης (χαμηλό ημέρας 4.272,1, υψηλό 4.317,72) για να κλείσει στις 4.302,62 μονάδες, με κέρδη 0,25%, ενώ η μικτή αξία συναλλαγών ξεπέρασε τα 466 εκατ., από τα οποία τα 195,4 αφορούσαν πακέτα.

Ένδειξη της επιφυλακτικότητας που υπάρχει η τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών (123) – καθοδικών μετοχών (152), παραταύτα, 15 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 6 έως 12,41%.

Επικεφαλής των κερδισμένων Κυλινδρόμυλοι Λούλη, για μία ακόμη συνεδρίαση κινήθηκε ανοδικά Altec, σημαντικά ημερήσια κέρδη για συναλλαγές για Kego, ”ακούραστη” δείχνει η ΕΒΙΚ, συνέχισε ανοδικά η Unibrain, κινητικότητα και σημαντικά κέρδη για Ιατρικό Αθηνών, Ηρακλή, FORTHnet, ενώ γενικότερη ανοδική κίνηση παρουσίασαν οι θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο.

Τέλος, σημειώνεται ότι σε 66,49% από 64,14% ανήλθε το ποσοστό του ΟΤΕ στην Cosmote, μετά και την απόκτηση 7.840.343 μετοχών της θυγατρικής του ήτοι 2,35% του μετοχικού της κεφαλαίου στη τιμή των 20 ευρώ ανά μετοχή, σήμερα 10 Απριλίου 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v