Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σερί επιτυχιών στη Σοφοκλέους

Ανοδικά έκλεισε και η τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, που χαρακτηρίστηκε από 5 στις 5 ανοδικές συνεδριάσεις, αλλά και 8 συνεχόμενες, οι οποίες ώθησαν το δείκτη να κλείσει σε νέο υψηλό τρέχοντος έτους, αλλά και σε υψηλό 65 μηνών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδικά έκλεισε και η τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, που χαρακτηρίστηκε από 5 στις 5 ανοδικές συνεδριάσεις, αλλά και 8 συνεχόμενες, οι οποίες ώθησαν το δείκτη να κλείσει σε νέο υψηλό τρέχοντος έτους, αλλά και σε υψηλό 65 μηνών.

Ήταν μία συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γ.Δ. κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα, στις 4.291,89 μονάδες, με κέρδη 1,16%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 415 εκατ., από τα οποία τα 65,8 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι περισσότεροι εγχώριοι διαχειριστές φάνηκαν να συλλαμβάνονται εξαπίνης, και να ομολογούν εντυπωσιασμένοι με την ορμή της αγοράς, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τις αυξημένες συναλλαγές και στην αγορά παραγώγων, όπου οι εκεί εμπλεκόμενοι σχεδόν μηδένισαν τις υποτιμήσεις (κάτι που είχε συμβεί κατά κύριο λόγο από χθες) στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης (αν ληφθούν υπόψη και οι επικείμενες αποκοπές μερισμάτων).

Τεχνικά η εικόνα έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό και από ότι φαίνεται δημιουργεί προβλήματα σε όσους είχαν λάβει θέσεις short.

Ενώ αν ο Γ.Δ. επιβεβαιώσει τα πρόσφατα κεκτημένα και δεν υποχωρήσει κάτω από τις 4.278 μονάδες, δεν αποκλείεται η αγορά τις επόμενες συνεδριάσεις να δει και νέα υψηλά.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους, με κέρδη μεγαλύτερα του 3% Βιοχάλκο, Coca Cola, EΛΠΕ, αξιοσημείωτα κέρδη για Alpha, Εμπορική, Eurobank, Μotor Oil, Folli, θετικό πρόσημο για Τιτάνα, ΟΤΕ, ΚΑΕ, Cosmote, EΛΤΕΧ, ΔΕΗ, Εθνική, Πειραιώς και αμετάβλητος ο τίτλος του ΟΠΑΠ.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για Γερμανό και αρνητικό πρόσημο για Hyatt, Intracom και Αγροτική.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα, έστω και αν για ένα σημαντικό τμήμα του ταμπλό η επιφυλακτικότητα παραμένει, με 165 ανοδικές μετοχές, έναντι 96 πτωτικών και 11 τίτλοι με κέρδη από 8 έως 20%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, επικεφαλής των κερδισμένων οι Ξυλεμπορία προνόμιο, Λεβεντέρης κοινό και προνόμιο και Αλυσίδα, σημαντική κινητικότητα σε όλες τις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, το όνομα του νέου ”παίχτη” έφερε σημαντικά κέρδη στη FORTHnet, σχετική κινητικότητα στο Ιμπέριο πριν την αποκοπή δικαιώματος στο split, ακόμη υψηλότερα Audio Visual, Intralot, ενώ σημαντική αύξηση συναλλαγών και αξιοσημείωτα κέρδη σημείωσε η Kego, εν μέσω προσδοκιών για σημαντική επιχειρηματική συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v