Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse Διατηρεί τιμές για ΟΤΕ - Cosmote

Την τιμή-στόχο των 20 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ και των 21 ευρώ για τη μετοχή της Cosmote επαναδιατυπώνει η Credit Suisse, όπως αναφέρει σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο των τηλεπικοινωνιών με ημερομηνία 6 Απριλίου, ενώ διατηρεί και τη σύσταση ”outperform” και για τους δύο τίτλους.

Credit Suisse Διατηρεί τιμές για ΟΤΕ - Cosmote
Την τιμή-στόχο των 20 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ και των 21 ευρώ για τη μετοχή της Cosmote επαναδιατυπώνει η Credit Suisse, όπως αναφέρει σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο των τηλεπικοινωνιών με ημερομηνία 6 Απριλίου, όπου διατηρεί τη σύσταση ”outperform” και για τους δύο τίτλους.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (6 Απριλίου) στα 18,26 ευρώ και της Cosmote στα 19,54 ευρώ.

Για τον ΟΤΕ, η Credit Suisse αναφέρει πως ενίσχυσε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδά του το 2006 κατά 1,9%, καθώς τα τοποθετεί στα 5,63 δισ. ευρώ, λόγω της ενσωμάτωσης των δραστηριοτήτων στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία, ενώ για τον ίδιο λόγο μείωσε τις προβλέψεις της για τα EBITDA του 2006 κατά 1,1%, στα 2,13 δισ. ευρώ.

Επίσης, ο ξένος οίκος υποβάθμισε τις προβλέψεις του για τα καθαρά κέρδη του 2006 κατά 29,7%, στα 386,7 εκατ. ευρώ, λόγω των υψηλότερων δικαιωμάτων μειοψηφίας.

Σχετικά με την Cosmote, ο ξένος οίκος αναφέρει πως σε συνέχεια των αποτελεσμάτων 2005 προχώρησε σε αύξηση των προβλέψεών του.

Ειδικότερα, ενίσχυσε τις προβλέψεις του για τα έσοδα του 2006 κατά 0,4% στα 2,15 δισ. ευρώ και για τα EBITDA κατά 0,9%, καθώς τα τοποθετεί στα 868,2 εκατ. ευρώ και τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη κατά 6,8%, στα 384,7 εκατ. ευρώ.

Βασικός λόγος για την αναβάθμιση των εκτιμήσεων, όσον αφορά στον κύκλο εργασιών, αποτελούν τα καλύτερα του αναμενομένου έσοδα από την εγχώρια αγορά, ενώ για τα EBITDA είναι οι χαμηλότερες ζημίες από την αγορά της Ρουμανίας.

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των εκτιμήσεων για τα καθαρά κέρδη, είναι αποτέλεσμα των χαμηλότερων φόρων, όπως εξηγεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v