Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η χθεσινή άνοδος στη Σοφοκλέους, οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ για τα επιτόκια, η άνοδος των τιμών του ”μαύρου χρυσού”, η παραίτηση του βουλευτή Γ. Φλωρίδη, καθώς και το κόστος του Κτηματολογίου είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η χθεσινή άνοδος στη Σοφοκλέους, οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ για τα επιτόκια, η άνοδος των τιμών του ”μαύρου χρυσού”, η παραίτηση του βουλευτή Γ. Φλωρίδη, καθώς και το κόστος του Κτηματολογίου είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Υποκλοπές: Πυκνό σκοτάδι εξακολουθεί να καλύπτει την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών: αφενός οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων εταιριών Vodafone και Ericsson Hellas, όπως έδειξε χθες η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους στη Βουλή, δεν είναι διατεθειμένοι να φωτίσουν ουσιαστικά το σκάνδαλο και αφετέρου η κυβέρνηση δεν φαίνεται να διαθέτει τρόπους περαιτέρω διερεύνησής του.

Βασικός Μέτοχος: Για επιστολή ”κατηγορώ” της Κομισιόν και νέα προειδοποίηση στην Αθήνα κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο γενικός διευθυντής για την Εσωτερική Αγορά, Αλεξάντερ Σόουμπ, προειδοποιεί εκ νέου με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εάν μέσα σε 15 ημέρες δεν καταργηθεί κοινή υπουργική απόφαση.

Φλωρίδης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου απέπεμψε από τη θέση του συντονιστή Οικονομικών του κόμματος τον βουλευτή Γιώργο Φλωρίδη χθες, αναφέρει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Οι εντολές ξένων χαρτοφυλακίων για μετοχές του τραπεζικού κλάδου οδήγησαν τη Σοφοκλέους μία ανάσα από το ρεκόρ εξαετίας αναφέρει η Ημερησία, που προσθέτει πως πρωταγωνιστής και χθες η Εθνική Τράπεζα, με σημαντικότερη συναλλαγή την αγορά 3,5 εκατ. μετοχών από μεγάλο ξένο fund με πωλητή άλλο ξένο θεσμικό.

Η συμφωνία εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας τροφοδοτεί το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η Εθνική έδειξε το δρόμο. Το θέμα είναι αν η ΕΧΑΕ θα προλάβει να ακολουθήσει. Με τη λακωνική αυτή διατύπωση υψηλόβαθμο στέλεχος του χρηματιστηριακού μηχανισμού κατέδειξε όχι μόνο τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος διασυνοριακής επέκτασης της Σοφοκλέους, αλλά και το κρίσιμο σημείο –μεταξύ επιτυχίας και ενδεχόμενης αποτυχίας– στο οποίο βρίσκεται η προσπάθεια, επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Τρισέ: Και ενώ οι αγορές θεωρούσαν σχεδόν σίγουρη την αύξηση των επιτοκίων του ευρώ, ο διοικητής της ΕΚΤ αιφνιδίασε με τις δηλώσεις του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αύξηση επιτοκίων θα γίνει αργότερα, επισημαίνει η Ημερησία.

Αμετάβλητο στο 2,5% -όπως αναμενόταν– παρέμεινε το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ενώ ο πρόεδρος της Ζαν - Κλοντ Τρισέ ”πάγωσε” τις προσδοκίες της αγοράς για νέα αύξηση των επιτοκίων τον Μάιο, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Υπουργείο Ανάπτυξης: Τη δημιουργία Ελεύθερων Ζωνών για την τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πετρέλαιο: Σε επίπεδα άνω των 68 δολαρίων ώθησαν και πάλι χθες τις τιμές του ”μαύρου χρυσού” οι φόβοι για την επάρκεια της βενζίνης εν όψει της θερινής περιόδου διακοπών, με αφορμή τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης συρρίκνωση των αμερικανικών αποθεμάτων, επισημαίνει η Καθημερινή.

Κτηματολόγιο: Ειδικό τέλος τουλάχιστον 35 ευρώ ανά δικαίωμα θα πληρώνουν οι πολίτες για την προώθηση του Κτηματολογίου, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ που προωθείται στη Βουλή, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Παγκοσμιοποίηση: Η παγκόσμια ανάπτυξη, μετά και την πτώση του τείχους του Βερολίνου, επιταχύνθηκε και ενδεχομένως ως απόρροια της παγκοσμιοποίησης να συνεχίσει να σημειώνει υψηλούς ρυθμούς, καθώς έχουν αναδυθεί στο παγκόσμιο σκηνικό ορισμένες νέες αγορές, όπως η Κίνα και η Ινδία, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε μείωση του επιχειρηματικού κόστους, ενώ ο πληθωρισμός παραμένει υπό έλεγχο και τα εταιρικά κέρδη κινούνται σε επίπεδα–ρεκόρ ως ποσοστό του ΑΕΠ, επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Υγεία: Μόνο στα χαρτιά υπάρχει η δωρεάν Υγεία στη χώρα μας επισημαίνει Το Βήμα, που παράλληλα αναφέρει πως οι Έλληνες είναι πρωταθλητές σε ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία.

Επενδυτικές: Αύξηση του ενεργητικού τους κατά 18,6% πέτυχαν οι επενδυτικές εταιρίες στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, ωθούμενες από τη χρηματιστηριακή άνοδο, αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως ωστόσο οι ενδιάμεσες διορθώσεις της αγοράς πίεσαν άμεσα τις επενδυτικές, οι οποίες, αν και προσωρινώς απώλεσαν το 5% του ενεργητικού τους, στο τέλος του μήνα εμφάνισαν σταθεροποιητική εικόνα.

Εθνική Τράπεζα: Στο παρασκήνιο της αγοράς της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα αναφέρεται η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, με ιδιαίτερη αναφορά στο ”θρίλερ” των τελικών υπογραφών, στα σημεία–κλειδιά του deal, αλλά και στα ”ντεσού” της αύξησης κεφαλαίου.

ΟΠΑΠ: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για τις ελληνικές ομάδες στο ”Πάμε Στοίχημα” σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως υπάρχει νέα καθυστέρηση από την κυβέρνηση και τον ΟΠΑΠ, ενώ παράλληλα σημειώνει πως ο τζίρος του ”Πάμε Στοίχημα” αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο κατά 55%.

Intralot: Τον τουρκικό ΟΠΑΠ διεκδικεί η Intralot, επισημαίνει το Κέρδος, που προσθέτει ότι ο πρόεδρος της Intracom Σωκράτης Κόκκαλης δηλώνει οπαδός των μεταρρυθμίσεων.

ΚΑΕ: Επενδύσεις ύψους 8-9 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσουν τα ΚΑΕ για την ανάπτυξη του δικτύου τους σε αεροδρόμια και λιμάνια, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Forthnet: Ο πατέρας του ”Big Brother” είναι μέτοχος της Forthnet, αφού απέκτησε το 5,83% των μετοχών από το ΙΤΕ, αναφέρει η Ημερησία.

Παντεχνική: Στα 500 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ανεκτέλεστο συμβάσεων της Παντεχνικής, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που προσθέτει ότι η εταιρία μετέχει στην κοινοπραξία που ανέλαβε την επέκταση του μετρό.

Ξιφίας: Στο ”σφυρί” βγαίνει στις 12 Απριλίου η περιουσία του Ξιφία, τονίζει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v