Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή η απορρόφηση της όποιας προσφοράς

Μικρής έκτασης κατοχύρωση υπεραξιών σημειωνόταν την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, αφού μετά την καταγραφή δεύτερης ”κορυφής” ο Γ.Δ. διαμορφώθηκε λίγο χαμηλότερα, προς τις 4.255 μονάδες, με πιθανό ζητούμενο τη συσσώρευση και απορρόφηση της όποιας προσφοράς εκδηλωθεί στη συνέχεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την καταγραφή μίας ακόμη, διπλής όμως, κορυφής, επανέρχονται παλαιότερα ενδεχόμενα για την άμεση πορεία της αγοράς.

Οι αισιόδοξοι αναφέρονται σε επιβεβαίωση των νέων υψηλών και συντήρηση της ανοδικής τάσης προς την επόμενη περιοχή αντίστασης.

Οι πιο... ψύχραιμοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας μικρής έκτασης διόρθωσης και συσσώρευσης βασικών μετοχών, κυρίως τραπεζικών ομίλων γύρω από επίπεδα λίγο χαμηλότερα.

Στην κορυφή των 4.275,2 μονάδων (2.343,5 μονάδες για τον FTSE-20) φάνηκε διάθεση κατοχύρωσης, σε μικρό όμως -ακόμη- βαθμό υπεραξιών.

Αυτή η κίνηση θέτει τον Γ.Δ. λίγο υψηλότερα των 4.260 μονάδων, με συναλλαγές που προσέγγιζαν στις 12:20 τα 5 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση μετοχών των Εθνικής και Πειραιώς, αλλά και των Eurobank, Alpha Bank και Εμπορικής παρατηρούνται τα εξής:

Στη μετοχή της Εθνικής οι συναλλαγές στις 12:20 δεν ξεπερνούσαν τα 250.000 τεμάχια, στοιχείο που επιβεβαιώνει τη μικρής έκτασης κατοχύρωση υπεραξιών, αλλά και την παρουσία αγοραστών από τα 41,2 ευρώ.

Στη μετοχή της Πειραιώς, που έρχεται ύστερα από ακραία ανοδική αντίδραση, σημειώνονται υψηλές συναλλαγές, με εμφανή και εδώ την παρουσία των αγοραστών πέριξ των 26,70 ευρώ.

Η μετοχή όμως που κατά την εκτίμησή μας συνεχίζει να ξαφνιάζει θετικά, είναι αυτή της Alpha Bank, με ένα ομολογουμένως απίστευτο θετικό σερί, που διαμορφώνει πλέον την αποτίμηση της τράπεζας στα 9,2 δισ. ευρώ.

Το τι μπορεί να συμβαίνει στην Alpha Bank και τι σχεδιάζει η διοίκηση της Πειραιώς θα το γνωρίζει η αγορά σχετικά σύντομα.

Όσον αφορά στην Πειραιώς, οι προθέσεις της διοίκησης θα αποσαφηνιστούν στη γενική συνέλευση της 12ης Απριλίου.

Σταδιακά προς τις 12:30, καθώς χάνονταν τα αρχικά κέρδη του Γ.Δ. (0,35%), η σχέση ανοδικών – πτωτικών έκλινε προς το περίπου 3 προς 1.

Με βάση τις συναλλαγές της πρώτης ώρας ξεχώριζαν οι Γενική Τράπεζα με υψηλή τιμή τα 11,70 ευρώ, Μινωικές (3,80 ευρώ), Αttica Συμμετοχών (4,72 ευρώ), αλλά και Info-Quest, Marfin FG, Chipita, Βωβός, Εθνική Ασφαλειών, Ιατρικό Αθηνών, Ιασώ, Χαλκόρ και Ηρακλής.

Στην περίπτωση της Info-Quest, η υψηλότατη τιμή διαμορφώθηκε στα 5,96 ευρώ, με πιθανή την περαιτέρω αντίδραση, καθώς η διοίκηση της εταιρίας φέρεται να προχωρά στην επιστροφή κεφαλαίου, κατά πάσα πιθανότητα, ίσως και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Αυξημένες συναλλαγές σημειώνονταν για μία ακόμη συνεδρίαση στη μετοχή της Εθνικής Ασφαλειών μέχρι τα 7,68 ευρώ, στη Lamda Development (7,84 ευρώ), στην J&P Άβαξ (6,24 ευρώ), στη Μυτιληναίος (24,74 ευρώ) και στη Μαΐλλης (3,50 ευρώ).

Για τη συνέχεια, και μέχρι τις 14:00, μένει να φανούν οι διαθέσεις των εν δυνάμει αγοραστών στα υψηλά επίπεδα των 4.275 μονάδων, η πρόθεση των εν δυνάμει πωλητών, όπως και το ενδεχόμενο ήπιας συσσώρευσης μεταξύ των 4.250-4.265 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v