Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στενότης...

Συνεδρίαση με σαφή και σήμερα δείγματα επιφυλακτικότητας, εμφανέστατες οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίου, ιδιαίτερα υποτονική η συνεδρίαση στα παράγωγα όπου παρέμειναν οι υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κίνηση σε στενό εύρος διακύμανσης για το Γενικό Δείκτη (χαμηλό ημέρας 4.142,25, υψηλό 4.163,41 μονάδες) με το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης να φοράει θετικό πρόσημο και λόγω δημοπρασιών να κλείνει στις 4.159,6 μονάδες (πριν τις δημοπρασίες στις 4.152,8) με κέρδη 0,31%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 317 εκ. από τα οποία τα 60,8 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ήταν μια συνεδρίαση με σαφή και σήμερα δείγματα επιφυλακτικότητας, εμφανέστατες οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίου, ιδιαίτερα υποτονική η συνεδρίαση στα παράγωγα όπου παρέμειναν οι υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης και όλα αυτά εν μέσω ουδέτερου διεθνούς κλίματος. Οι περισσόρετοι παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι τα περιθώρια σημαντικής πτώσης είναι περιορισμένα, αλλά ως επικρατέστερο σενάριο προκρίνουν αυτό της πλάγιας κίνησης με ότι αυτό συνεπάγεται για το μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό.

Από τις δεικτοβαρείς μετοχές σήμερα τα σημαντικότερα υψηλότερα του 4% κέρδη για την ΕΛΤΕΧ. Αξιοσημείωτα κέρδη για ΚΑΕ, Motor Oil, Alpha Bank. Θετικό πρόσημα για Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, Γερμανό, 3Ε, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Αγροτικής και Βιοχάλκο. Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για Eurobank (λόγω αποκοπής μερίσματος) και αρνητική μεταβολή μικρότερη του 1% για Folli Follie, Ιntracom, Ηyatt, Tιτάν και Εμπορική.

Υπό προϋπόθεσεις μπορεί να κριθεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 161 ανοδικές μετοχές έναντι 117 πτωτικών και 10 τίτλοι με κέρδη από 8% έως 16,25%. Αναφορικά με τα επιμέρους επικεφαλής των κερδισμένων η Olympic Catering, ακόμα μια συνεδρίαση κερδών για την Veterin, οι τελευταίες εξελίξεις έδωσαν γενικότερη κινητικότητα στις ισχυοκαλλιέργειες, ενώ συνέχισαν ανοδικά Παντεχνική και Sato.

Πέρασε σήμερα μέσω του Χ.Α. ένα πακέτο 1.154.448 τεμαχίων της Cosmote στα 19,50 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε 0,34% του μετοχικού της κεφαλαίου.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v