Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική και στο βάθος... επιτηρήσεις

”Εθνική, πακέτα και επιτηρήσεις” ήταν το τρίπτυχο που δημιούργησε σήμερα κλίμα και διαθέσεις σε μια συνεδρίαση που διεξήχθη εν μέσω μάλλον αρνητικού διεθνούς κλίματος και σε καμία περίπτωση η γενικότερη εικόνα δεν κρίνεται ικανοποιητική.

του Α. Αναγνωστόπουλου

”Εθνική, πακέτα και επιτηρήσεις” ήταν το τρίπτυχο που δημιούργησε σήμερα κλίμα και διαθέσεις σε μια συνεδρίαση που διεξήχθη εν μέσω μάλλον αρνητικού διεθνούς κλίματος και σε καμία περίπτωση η γενικότερη εικόνα δεν κρίνεται ικανοποιητική.

Το γενικότερο κλίμα ασφαλώς και ήταν βαρύ μετά τις τελευταίες αποφάσεις του ΔΣ του ΧΑ (σε αρκετές περιπτώσεις αναμενόμενες) σύμφωνα με τις οποίες τέθηκαν σε επιτήρηση καταρχήν 18 εταιρίες (δεν αποκλείεται να υπάρχει και συνέχεια), ενώ αρκετές ακόμη άλλαξαν κατηγορία λόγω περιορισμένης διασποράς ή εμπορευσιμότητας.

Έτσι κατά τη σημερινή συνεδρίαση τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στους τιμωρημένους, σε αυτούς που αλλάζουν κατηγορία και βέβαια στην Εθνική μετά και την επίσημη ανακοίνωση εξαγοράς της Finansbank.

Μάλιστα η μετοχή της Εθνικής καταγράφοντας ημερήσια διακύμανση που ξεπέρασε το 7% κυριολεκτικά ”έκαψε” τους πρωινούς πωλητές, ενώ ο συνολικός όγκος συναλλαγών για την μετοχή ξεπέρασε τα 3,3 εκατ. τεμάχια.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι έστω και αν η εικόνα του FT 20 δείχνει ελαφρώς καλύτερη από του Γ.Δ. με τις επόμενες αντιστάσεις για τον δεύτερο να οριοθετούνται στις 4.179 και 4.187 μονάδες. Από τους δεικτοβαρείς τίτλους και πλην της Εθνικής αξιοσημείωτα κέρδη για Alpha και 3Ε, απλά θετικό πρόσημο για Γερμανό, ΕΛΤΕΧ, Cosmote Hyatt, Motor Oil, Τιτάν και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Foli Follie και Πειραιώς.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλεις για ευρω, Αγροτική, ΕΛΠΕ, Intracom, ΚΑΕ, ΟΤΕ και αρνητική μεταβολή για Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ.

Ασφαλώς και δεν ικανοποιεί η τελική εικόνα με 88 ανοδικές μετοχές έναντι 197 πτωτικών και 13 τίτλοι με απώλειες από 10 – 20%.

Αναφορικά τις επιμέρους μετοχές ελάχιστοι οι διακριθέντες με επικεφαλής τον Σφακιανάκη τις Αττικές Εκδόσεις (με μικρό όγκο συναλλαγών), κινητικότητα και σημαντικά ημερήσια κέρδη για το Νίκα, συνέχισαν ανοδικά Ιασώ Παντεχνική, Λιβάνης ΕΒΙΚ, Cardico, Νεχοημική, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται ο νέος μέτοχoς στη Forthnet.

Μεταξύ άλλων πέρασαν σήμερα τρία σημαντικά πακέτα. Ειδικότερα, πέρασαν δύο πακέτα των 1.225.000 και 250.000 τεμαχίων της FORTHnet στη τιμή των 9,62 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχούν στο 8,6% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Επίσης, πέρασε ένα πακέτο 1.600.000 τεμαχίων της Καρδασιλάρης στη τιμή των 6,70 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο 7,3% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Τέλος, ένα πακέτο 2.868.439 τεμαχίων της Σελόντα στη τιμή των 1,80 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο 9,8% του μετοχικού της κεφαλαίου.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v