Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ακουστικό για τις λεπτομέρειες

Η αγορά περιμένει λεπτομέρειες και νεότερα από την κίνηση του ομίλου της Εθνικής στη γειτονική Τουρκία. Η τάση βραχυπρόθεσμα διαμορφώνεται κυρίως από τη Eurobank (υψηλότερα κατά 1,6% στα 32,30 ευρώ), την Alpha Bank (κατά 0,92% στα 30,76 ευρώ) και δευτερευόντως τον ΟΤΕ (κατά 0,98% στα 18,58 ευρώ).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περιμένοντας τις ανακοινώσεις της διοίκησης της Εθνικής η αγορά διαμορφώνεται κατά 0,63% υψηλότερα.

Με το Γ.Δ. να κινείται πέριξ των 4.150 μονάδων (στις 14:45) και τον τζίρο στα περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Η τάση βραχυπρόθεσμα διαμορφώνεται κυρίως από τη Eurobank (υψηλότερα κατά 1,6% στα 32,30 ευρώ), την Alpha Bank (κατά 0,92% στα 30,76 ευρώ) και δευτερευόντως τον ΟΤΕ (κατά 0,98% στα 18,58 ευρώ).

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφωνόταν στο περίπου 2 προς 1, με την τιμή 152 μετοχών να κινείται υψηλότερα.

Από πλευράς απόδοσης ξεχώριζαν οι ΑΕΓΕΚ, Πλαστικά Θράκης, ΙΑΣΩ (σταθερά από το άνοιγμα), Αττικάτ, FG Europe (σταθερά από το άνοιγμα), αλλά και Χατζηιωάννου, Πρότον, Κούμπας, Καρδασιλάρης και αρκετές ακόμη από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Αναμφίβολα, η σημερινή συνεδρίαση ανήκει δικαιωματικά στην Εθνική, όπου οι εξελίξεις, ακριβώς επειδή είναι σημαντικές και βαρύνουσας σημασίας, αναμένονται με εύλογο ενδιαφέρον από την επενδυτική κοινότητα.

Σημείωση: Η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Εθνικής συνιστά, κατά την εκτίμησή μας, μία απόλυτα σύννομη, δικαιωνόμενη εκ του αποτελέσματος ενέργεια, η οποία επιβεβαιώνει το διαφορετικό κλίμα που επικρατεί στη διοίκηση του ΧΑ.

Δεν χρειάζεται και πολύ για να φανταστεί κάποιος τι είδους και ποίας έκτασης κερδοσκοπικά παιχνίδια θα μπορούσαν να διαδραματιστούν σήμερα, με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας της Εθνικής, όχι μόνο με επίκεντρο τη μετοχή της τράπεζας, αλλά και γενικότερα το κλίμα και τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v