Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές διαθέσεις

Σταθεροποιητικά κινείται ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος παραμένει ”εγκλωβισμένος” σε στενό εύρος 8 μονάδων. Χαμηλές συναλλαγές στους τραπεζικούς τίτλους και υπεραντίδραση επιμέρους μετοχών. Αντιδρά συνολικότερα ανοδικά ο όμιλος Μυτιληναίου, μετά την απόλυτα επιτυχή υπερκάλυψη της διάθεσης του 5,3% του Αλουμινίου, κυρίως σε ξένους θεσμικούς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενισχύονται οι αντοχές βασικών μετοχών, και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη

–μέχρι στιγμής– προσφορά.

Τέλος τριμήνου και η αποτίμηση μετοχών όπως Ηρακλής, Αστήρ και ορισμένες ακόμη θυγατρικές κινούνται υψηλότερα, με ενδεικτικό το 5,9% και 1,1% των δύο συνδεδεμένων με την Εθνική εισηγμένων.

Η διακύμανση του Δείκτη πραγματοποιείται σε εύρος που δεν ξεπερνά, μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης, τις 8 μονάδες (4.103,7-4.110,3), με τον τζίρο να περιορίζεται στα 26 εκατ. ευρώ.

Χαμηλών τόνων, και σήμερα, συνεδρίαση όσον αφορά στις βαριές μετοχές του ”20άρη”, ενεργότερη όμως για τη δεύτερη ταχύτητα της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ένα μεγάλο μέρος του Mid 40.

Είναι ενδεικτικό ότι στις 12:30, από τις μετοχές του FTSE-20, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΚΑΕ, Τιτάν, Hyatt, Cosmote, Coca Cola, Alpha Bank αντιδρούσαν ανοδικά.

Χαμηλότερα κατά 0,97% διαμορφωνόταν η Εθνική, οριακά στα 38,98 ευρώ, και κατά 1,22%, στα 27,64 ευρώ, η Εμπορική.

Οι συναλλαγές, εξαιρούμενου του ΟΠΑΠ (305.000 τεμάχια), ήταν συγκριτικά λιγότερες απ’ ό,τι στις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις.

Για περίπου 30 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν ανοδικά, με τον όμιλο Μυτιληναίου να αντιδρά συνολικότερα, ενώ ακολουθούν Info-Quest, ΕΛΤΕΧ, Τεγόπουλος, ΟΛΠ, Νεοχημική, ΔΟΛ, Marfin, Iατρικό και ορισμένες ακόμη.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v