Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: ”Μικτή” η ψυχολογία, στο επίκεντρο η Εμπορική

Στις τράπεζες, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων χρήσης από την Εμπορική, αλλά και στις κατασκευές εκτιμούν οι αναλυτές πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών σήμερα, ενώ μερίδα των αναλυτών σημειώνει πως το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο.

ΑΧΕ: ”Μικτή” η ψυχολογία, στο επίκεντρο η Εμπορική
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο εκτιμά η Marfin Analysis πως είναι το ενδεχόμενο πτώσης.

Στην Εμπορική Τράπεζα, αλλά και στις κατασκευαστικές εταιρίες προβλέπει η Proton Securities ότι θα εστιαστεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance εκτιμά πως οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα διατηρηθούν, προσφέροντας κατά συνέπεια στήριξη στην αγορά. Παράλληλα, συμπληρώνει πως οι επενδυτές θα περιμένουν πλέον την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, ενώ καταλύτη για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς θα αποτελέσει η πρόοδο στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων αφενός και αφετέρου οι διαρθρωτικές κινήσεις.

Βραχυπρόθεσμα η Εγνατία Finance εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις με την προϋπόθεση ότι θα επικρατήσει ηρεμία και στις ξένες αγορές.

Για σήμερα η Εγνατία Finance προβλέπει ότι ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί στο επίκεντρο σε συνέχεια των χειρότερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων σε επίπεδο κερδών που ανακοίνωσε η Εμπορική.

”Μικτή” ψυχολογία αναμένει για σήμερα η Σίγμα Securities η οποία παράλληλα αναφέρει ότι αρκετά placements βρίσκονται στο προσκήνιο. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ενδέχεται να παρουσιαστούν πιέσεις στη μετοχή της Εμπορικής.

Τι έγινε χθες: Ανοδικά κινήθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και υποβοηθούμενη από την ”ισχυρή” ψυχολογία που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στον ΟΤΕ, σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου του Οργανισμού σχετικά με την πλήρη ιδιωτικοποίησή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v