Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επουλώνει χθεσινές πληγές η αγορά

Στο... ρελαντί φαίνεται να κινείται η αγορά, καθώς ο Γ.Δ. αντιδρά... λελογισμένα. Είναι, όμως, καλές οι συναλλαγές, η σχέση μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών, η υπεραντίδραση ορισμένων μετοχών και κυρίως η προσπάθεια ορισμένων παικτών της αγοράς να κερδίσουν μέρος έστω των χθεσινών ζημιών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η εικόνα που μέχρι στιγμής διαμορφώνεται στην αγορά φαίνεται να αρέσει σε αρκετούς παράγοντες της Σοφοκλέους.

Είτε γιατί ο καθαρός τζίρος κρίνεται ικανοποιητικός είτε γιατί η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 2 προς 1, είτε γιατί οι βασικοί δείκτες αναπτύσσονται περίπου με την ίδια στάθμιση.

Στις 14:30, σε σύνολο τζίρου 256 εκατ. ευρώ, περί τα 114 εκατ. ευρώ αφορούσαν στη μεταβίβαση του 19,49% της Εγνατίας στα 6,30 ευρώ, μέσω εννέα πακέτων, στο πλαίσιο υλοποίησης της συνεργασίας με τον όμιλο της Marfin (δες σχετικό θέμα).

Περίπου την ίδια ώρα για 140 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν υψηλότερα, ενώ για περίπου 75 καθοδικά, και όλα αυτά με το Γ.Δ. να αντιδρά κατά 0,27%.

Δηλαδή λίγο υψηλότερα, στις 4.065 μονάδες, του σημερινού εύρους διακύμανσης μεταξύ 4.034,1-4.074,9 μονάδων.

Με βάση τις συναλλαγές μέχρι τις 14:40, ξεχώριζαν η αντίδραση της ΛΑΜΔΑ Ντιτέρζεντ (Μπαλλής) στο εύρος των 4,70-5 ευρώ, η LogicDIS μεταξύ 0,58-0,61 ευρώ, η J&P ΑΒΑΞ στα 5,76-6,08 ευρώ, αλλά και ΑΝΕΚ μέχρι τα 1,59 ευρώ, ΕΤΕΜ, ΝΕΛ, αλλά και Altec, Νηρεύς, ΕΒΙΚ, Σιδενόρ, Ελληνικά Καλώδια και άλλες 42 μετοχές (εκείνη την ώρα) με θετική μεταβολή μεγαλύτερη του 2%.

Μετοχές όπου φαίνεται ότι επιχειρείται να διαμορφωθεί τάση ή να μοχλευτούν εκ νέου εκτιμάται πως είναι η Εθνική Ασφαλιστική, αφού προηγουμένως απορροφήθηκε η όποια προσφορά μέχρι τα 6,86 ευρώ, η Τρ. Κύπρου με αγοραστές από τα 6,56 ευρώ και συναλλαγές περισσότερες των 600.000 τεμαχίων, η Πρότον Επενδυτική από τα 7,40 ευρώ, η Βιοτέρ από τα 1,32 ευρώ, ΙΑΣΩ από τα 4,38 ευρώ, Καρδασιλάρης από τα 5,84 ευρώ.

Η μετοχή του τελευταίου διαμορφώνεται στο εύρος των 5,84-6,00 ευρώ, με την προσφορά να... μηδενίζεται (σχεδόν), να μην ξεπερνά τις 2.000 τεμάχια στις 14:45 και με την αγορά να προεξοφλεί ότι ο βασικός μέτοχος θα κινηθεί σύντομα προς ακόμη μία επιχειρηματική κίνηση.

Εάν για τη συνέχεια συντηρηθεί ο ρυθμός... ρελαντί του FTSE-20 (και του Γ.Δ.), ένα σημαντικό μέρος της αγοράς που υπεραποδίδει μπορεί να κινηθεί ακόμη πιο επιθετικά, προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες των τελευταίων δύο συνεδριάσεων (ειδικότερα, όμως, της χθεσινής).

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v