Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Υψηλή μεταβλητότητα

”Αδύναμο” άνοιγμα και υψηλή μεταβλητότητα προβλέπουν για σήμερα οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης θα αποτελέσουν τα αποτελέσματα χρήσης που θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στο επίκεντρο Εθνική και ΔΕΗ.

ΑΧΕ: Υψηλή μεταβλητότητα
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Marfin Analysis πως θα προσπαθήσει να ισορροπήσει η αγορά.

Χαμηλότερα εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους, η χρηματιστηριακή προβλέπει ένα ”αδύναμο” άνοιγμα, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην Εθνική λόγω της Finansbank και στη ΔΕΗ εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων χρήσης σήμερα.

Απώλειες της τάξης του 2,5% έχει καταγράψει ο Γενικός Δείκτης στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, αναφέρει Εγνατία Finance, η οποία συμπληρώνει ότι η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα βραχυπρόθεσμα.

Επίσης, η Εγνατία Finance σημειώνει ότι τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του 2006 και οι ιδιωτικοποιήσεις αναμένεται να δώσουν τον τόνο στην αγορά μεσοπρόθεσμα, ενώ συμπληρώνει πως τα μεγέθη χρήσης που θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα διαδραματίσουν κι εκείνα το ρόλο τους.

Με τους φόβους για την αύξηση των επιτοκίων να ενισχύονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα αρχικά κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών εξατμίστηκαν, παρά τα καλά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον δείκτη γερμανικής επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, αναφέρει η Σίγμα Securities, που προσθέτει ότι προβλέπει περαιτέρω διάθεση για αποκόμιση κερδών.

Τι έγινε χθες: Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν χθες οι ελληνικές μετοχές, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει ότι ο Γενικός Δείκτης έχει καταγράψει απώλειες της τάξης του 3,52% από τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι ελλείψει αρνητικών εξελίξεων, η μόνη παρατήρηση που μπορεί να κάνει είναι ότι το placement στην Αγροτική Τράπεζα έχει διαφοροποιήσει την ψυχολογία, ενώ συμπληρώνει ότι η διόρθωση στην ελληνική αγορά συμπίπτει με τις ισχυρές κινήσεις αποκόμισης κερδών που εμφανίστηκαν στην αγορά της Τουρκίας.

Παράλληλα, η Marfin Analysis σημειώνει ότι ο συσχετισμός μεταξύ της ελληνικής και αρκετών ευρωπαϊκών αναδυόμενων αγορών έχει ενισχυθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v