Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το πρόβλημα αποπληρωμής των δανειοληπτών, οι αλλαγές που αναμένεται να επέλθουν στην αγορά των ακινήτων με την επιβολή του ΦΠΑ, οι χθεσινές απώλειες στη Σοφοκλέους, αλλά και το ιδιωτικό placement στην Αγροτική Τράπεζα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Το πρόβλημα αποπληρωμής των δανειοληπτών, οι αλλαγές που αναμένεται να επέλθουν στην αγορά των ακινήτων με την επιβολή του ΦΠΑ, οι χθεσινές απώλειες στη Σοφοκλέους, αλλά και το ιδιωτικό placement στην Αγροτική Τράπεζα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τετάρτης.

Υποκλοπές: Νέα διάσταση στην υπόθεση των υποκλοπών και στην αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – κυβέρνησης έδωσε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία μετά τις προχθεσινές απειλές του Γ. Βουλγαράκη πέρασε στην αντεπίθεση και υποστήριξε με συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε ότι η ΕΥΠ με ευθύνη της κυβέρνησης χρησιμοποιεί παράνομα και ανεξέλεγκτα από τον Απρίλιο του 2004 ένα φορητό μηχάνημα – βαλίτσα τηλεφωνικών υποκλοπών.

Δανεισμός Νοικοκυριών: Περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας εξαιτίας του υπέρογκου δανεισμού τους, σημειώνει η Ημερησία, ενώ το Κέρδος επισημαίνει ότι ο δανεισμός των Ελλήνων αυξήθηκε κατά 30%.

Εξαγωγές: Μείωση 0,8% εμφάνισε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Ιανουάριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σημειώνει η Εξπρές.

ΔΕΚΟ: Στη σύσταση ομάδας που θα εξετάσει τις αλλαγές στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του ΟΤΕ προχωράει η διοίκηση, αναφέρει η Ημερησία, που παράλληλα επισημαίνει ότι ο Οργανισμός αποτελεί πιλότο για τις ΔΕΚΟ.

Σοφοκλέους: Σημαντικές απώλειες κατέγραψε χθες η χρηματιστηριακή αγορά επηρεασμένη από τις δυσμενείς εξελίξεις στην αποκρατικοποίηση της Αγροτικής, αναφέρει η Ημερησία, η οποία προσθέτει πως η T Row Price μέσω της Morgan Stanley προχώρησε στην πώληση του 1,8% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, προκαλώντας πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και νευρικότητα στους επενδυτές.

”Χωρίς χαρακτήρα” το Χ.Α. καταφεύγει σε υπερβολές σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει παράλληλα ότι ανενεργά είναι τα ξένα funds.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε χθες στη Βουλή η τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται θέματα του επικουρικού ταμείου ασφάλισης εργαζομένων στην Εμπορική και την Τράπεζα Πειραιώς, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Ενέργεια: Σημαντικές επενδύσεις που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 2 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές αναμένεται να ενεργοποιηθούν ως αποτέλεσμα του νέου θεσμικού πλαισίου που εγκρίθηκε χθες από την Κυβερνητική Επιτροπή, αναφέρει η Εξπρές.

Ανανεώσιμη πηγή κοροϊδίας το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημ. Σιούφας σύμφωνα με Τα Νέα.

Ακίνητα: Αλλαγές στην αγορά ακινήτων από το 2008 θα επιφέρει η επιβολή του ΦΠΑ σύμφωνα με την Καθημερινή, που αναφέρει ότι με βάση τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομίας, η εφαρμογή του ΦΠΑ θα επιβαρύνει τους αγοραστές τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη κατοικία.

Η κυβέρνηση καταργεί από την πίσω πόρτα τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και ανοίγει το παράθυρο για να επιστρέψει το ”Φακελάκι” Προστιθέμενης Αξίας αναφέρει Το Βήμα.

Είκοσι χρόνια μετά την εφαρμογή των αντικειμενικών αξιών για τον προσδιορισμό του φόρου μεταβίβασης ακινήτων και την κατάργηση του ιδιότυπου παζαριού με τον έφορο, το αμαρτωλό σύστημα επανέρχεται με την εφαρμογή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές τονίζει η Ημερησία.

ΕΒΕΑ: Τις προτάσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Δρ. Φουντουκάκου για το εργασιακό παραθέτει η Καθημερινή, αναφέροντας πως στις προτάσεις περιλαμβάνονται αυξήσεις της τάξης του 4% και το μοντέλο της Δανίας για την αύξηση της απασχόλησης.

Τηλεπικοινωνίες: Την αδιαφάνεια που περιβάλλει τις διεθνείς κλήσεις στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας και μια περίπου ληστρική συμπεριφορά των εταιριών στην Ευρώπη γενικότερα κατήγγειλε η επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ, αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας, παρουσιάζοντας χθες σχέδιο κανονισμού και ουσιαστική κατάργηση των τελών περιαγωγής για τη χρήση κινητού τηλεφώνου στο εξωτερικό, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ολυμπιακή: Αναβολή συζήτησης για την Ολυμπιακή, που έχει προγραμματιστεί για τις 4/4 στην Ε.Ε., επιδιώκει ο επίτροπος Σπ. Δήμας, προκειμένου να διευκολυνθεί η πώλησή της αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Εθνική Τράπεζα: Σε κρίσιμη φάση βρίσκεται η μάχη της Εθνικής με τη Citigroup για τη διεκδίκηση της όγδοης μεγαλύτερης τουρκικής τράπεζας Finansbank σημειώνει η Ναυτεμπορική.

ΔΕΗ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο καλοκαίρι, μεγαλύτερες του πληθωρισμού για κάποιες κατηγορίες καταναλωτών, άφησε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας σύμφωνα με την Καθημερινή.

Διεκόπη βιαίως χθες βράδυ η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ από εργαζόμενους που αντιδρούν στην αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας, επισημαίνει η Εξπρές.

ΟΠΑΠ: Πάνω από 275 εκατ. ευρώ έχασε ο ΟΠΑΠ από το παράνομο στοίχημα το πρώτο εξάμηνο του 2005, αποκαλύπτει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Βασίλης Νειάδας, μιλώντας στο Κέρδος, όπου παράλληλα επισημαίνει ότι η κατάσταση αντιστράφηκε και το Στοίχημα κατάφερε να έχει αύξηση τζίρου.

Αγροτική: Ξένος μέτοχος διέθεσε το 1,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής στα 5,40 ευρώ, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που προσθέτει ότι τον Απρίλιο αναμένεται να διεξαχθεί το placement για το 10% της τράπεζας.

Κατώτερο των προσδοκιών ήταν το placement που πραγματοποιήθηκε στην Αγροτική, αναφέρει το Κέρδος.

Intralot: Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 100-150 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Intralot με στόχο την είσοδό της στην αγορά των καζίνο, αναφέρει η Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v