Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ, η αύξηση των τιμών των μετάλλων και του ευρώ, οι συστάσεις του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλ. Πιλάβιου για τους ισολογισμούς των εισηγμένων, καθώς και τα αποτελέσματα χρήσης της Εμπορικής, είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ, η αύξηση των τιμών των μετάλλων και του ευρώ, οι συστάσεις του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλ. Πιλάβιου για τους ισολογισμούς των εισηγμένων, καθώς και τα αποτελέσματα χρήσης της Εμπορικής, είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Συλλογικές Συμβάσεις: Τον χαρακτηρισμό της πιο δύσκολης συλλογικής διαπραγμάτευσης των τελευταίων 15 ετών επιβεβαίωσε και ο χθεσινός 5ος γύρος ανάμεσα στις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ για τις αυξήσεις του 2006 (ίσως και του 2007) στα κατώτατα ημερομίσθια και τους μισθούς, αναφέρει η Καθημερινή.

Αυξήσεις μισθών 9,8%, αλλά σε βάθος διετίας πρότειναν χθες οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων στη ΓΣΕΕ, χωρίς όμως να προσδιορίζουν πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση, επισημαίνει Το Βήμα.

Αύξηση 1 ευρώ την ημέρα για φέτος και για το 2007 στους βασικούς μισθούς πρότειναν οι εργοδότες, οι επιχειρήσεις όμως πέτυχαν αύξηση των κερδών 46%, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

ΔΕΚΟ: Οι διοικητές των πλέον ζημιογόνων ΔΕΚΟ καλούνται στη Διυπουργική Επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέρει η Ημερησία, που παράλληλα επισημαίνει ότι ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ το 2007.

Διεθνείς Αγορές: Πυρετός επικρατεί στις διεθνείς αγορές, με τα ομολόγα να πέφτουν και με τα μέταλλα και το ευρώ να είναι πάνω, τονίζει η Ημερησία.

Σοφοκλέους: Στα 2,1 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των μετοχών που κατέχουν οι τράπεζες στις εισηγμένες, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Χ.Α, ενώ ένα σημαντικό μέρος αυτών των μετοχών είναι ενεχυριασμένο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αναφέρει το Κέρδος.

Εισηγμένες: Οι θυγατρικές των εισηγμένων έφεραν κέρδη το 2005 αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει ότι από τα μέχρι σήμερα ενοποιημένα αποτελέσματα, από το 70% των εισηγμένων εταιριών που έχουν δημοσιεύσει ισολογισμούς για τη χρήση του 2005 προκύπτει αύξηση κερδών κατά 49,4%.

Αποφάσεις-φωτιά αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα από το Χ.Α., καθώς σήμερα 31 Μαρτίου είναι η τελευταία μέρα για τη δημοσίευση των ισολογισμών των εισηγμένων εταιριών, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που επισημαίνει ότι οι καμπάνες αναμένεται να χτυπήσουν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα τις ακούσουν ”πένθιμα”, καθώς τελειώνει η περίοδος χάριτος για τις εταιρίες που βρίσκονται σε αναστολή διαπραγμάτευσης ή επιτήρηση και η λήξη της τις βρίσκει άπρακτες.

Πιλάβιος: Για να μη δημιουργούνται στρεβλώσεις και παρανοήσεις στην απεικόνιση των οικονομικών στοιχείων των εισηγμένων επιχειρήσεων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς απέστειλε χθες σε εισηγμένες ΑΧΕ και ΕΠΕΥ συγκεκριμένες οδηγίες – συστάσεις, αναφέρει η Καθημερινή.

Placements: Στη διάθεση έως 2,3 εκατ. μετοχών της Αλουμίνιον της Ελλάδος προχώρησε η UBS για λογαριασμό της Μυτιληναίος, ενώ παράλληλα μέσω της Deutsche Bank θα πωληθεί με placement το 16% της Μπ. Βωβός, αναφέρει η Ημερησία.

Λιανική Τραπεζική: Προβληματισμός επικρατεί από την κάμψη των δανείων στη λιανική τραπεζική σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που προσθέτει πως οι διοικήσεις των τραπεζών ανησυχούν από την επιβράδυνση των ρυθμών.

Σιούφας: ”Ανάσα” στη μικρομεσαία επιχείρηση προσπαθεί να δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημ. Σιούφας, με το αίτημά του προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Τάκη Αράπογλου για την επανεξέταση

–υπό το πρίσμα των διαμορφωμένων σήμερα συνθηκών και προοπτικών– του μέτρου της στέρησης μπλοκ επιταγών, που χορηγούνται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις τράπεζες, χωρίς να αμβλύνεται η σκοπιμότητα του μέτρου, επισημαίνει το Κέρδος.

Ασφάλιση: Σε νέες κεφαλαιακές περιπέτειες οδηγούνται οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, αυτή τη φορά από την εφαρμογή του ”Solvency II” αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει ότι η καθιέρωση του νέου πλαισίου φερεγγυότητας, που θα ισχύσει σε επίπεδο Ε.Ε., θα τις υποχρεώσει να αναζητήσουν νέα κεφάλαια.

Εμπορική: Απογοήτευσε τους επενδυτές η Εμπορική σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει πως η τράπεζα πέρασε μεν στην κερδοφορία, αλλά οι προβλέψεις για κέρδη 88-90 εκατ. ευρώ δεν επιβεβαιώθηκαν.

ΔΕΗ: Η Βουλγαρία μπλοκάρει την εξαγορά της ΔΕΗ με προσφυγή στα δικαστήρια, επισημαίνει η Ημερησία.

Altec: Στην κερδοφορία επέστρεψε η Altec, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία προσθέτει πως η στρατηγική της εταιρίας αποδίδει καρπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v