Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζυμώνονται... εξελίξεις;

Οριακά χαμηλότερα των 4.100 μονάδων ο Γ.Δ., με σημαντικές υπεραποδόσεις για έναν ικανό αριθμό μετοχών, ενώ η αντίδραση μετοχών συγκεκριμένων εταιριών ενισχύει την εκτίμηση πως κάτι… ζυμώνεται στον ευρύτερο χώρο των ειδών διατροφής – τροφίμων. Αναβιώνει η φημολογία για Καρδασιλάρη – Coca Cola 3E, ανοδικά αντιδρούν και οι τρεις μετοχές από τον τομέα ταχείας εστίασης, αλλά και εταιριών από την αλευροβιομηχανία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η υπεραντίδραση ορισμένων μετοχών ενδέχεται να κρύβει επιχειρηματικές εξελίξεις.

Όταν μάλιστα αυτή συνοδεύεται από υψηλές για τα δεδομένα της μετοχής συναλλαγές, η εκτίμηση ενισχύεται περισσότερο.

Δεν είναι τυχαίο πως μεταξύ των μετοχών με τη μεγαλύτερη απόδοση ενισχύεται κατά 7,3% το Everest προς τα 1,80 ευρώ (με 680.000 τεμάχια στις 14:50), ο Καρδασιλάρης (προς τα 6,36 ευρώ, με περίπου 50.000 τεμάχια), αλλά και οι Γρηγόρης και Αλλατίνη.

Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις που προαναφέρονται, με ενδεικτικότερη αυτή του Καρδασιλάρη, φαίνεται να επιβεβαιώνονται παλαιότερες φήμες για στρατηγικής μορφής συνεργασία με άλλη εισηγμένη.

Οι επαφές του Καρδασιλάρη με την Coca Cola, μετά μάλιστα τις σημερινές εξελίξεις, φαίνεται ότι έχουν περάσει σε ένα επόμενο στάδιο από αυτό που με την πανομοιότυπου περιεχομένου ανακοίνωσή τους αμφότεροι ενημέρωναν πριν από λίγο καιρό το επενδυτικό κοινό.

Ενδιαφέρον, όμως, από τεχνικής πλευράς εμφανίζει η σχεδόν παράλληλη αντίδραση του Καραμολέγκου στα 1,74 ευρώ, της Αλλατίνη προς τα 1,76, του Κατσέλη, ενώ ενισχύονται Everest, Γρηγόρης, Goody’s, δηλαδή κινείται ο ευρύτερα εννοούμενος χώρος των ειδών διατροφής - τροφίμων.

Σε ανοδική φορά επίσης παραμένουν οι μετοχές των Μινωικών Γραμμών στα 3,54 ευρώ, της Λάμβδα Ντιτέρζεντ στα 5,48 ευρώ, της Newsphone στα 3,96 ευρώ, αλλά και των Πλαίσιο, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος, Μαΐλλης και ορισμένες ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Μόχλευση, λοιπόν, για ένα σημαντικό μέρος της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, με τους παίκτες να στοχεύουν, σε αυτόν τον κύκλο, σε μετοχές εταιριών ενός ευρύτερου χώρου, όπως αυτός της διατροφής.

Όλα αυτά, με τον Γ.Δ. να αντιδρά κατά 0,6% υψηλότερα, δηλαδή οριακά χαμηλότερα των 4.100 μονάδων και τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 145 εκατ. ευρώ (στις 14:50).

Την ίδια ώρα περίπου, η τιμή 140 μετοχών διαμορφωνόταν ανοδικά, ενώ 94 σημείωναν απώλειες.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v