Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στο ασφαλιστικό σύστημα, στη σημερινή συνάντηση ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων, στις εξελίξεις γύρω από την Ολυμπιακή, στις δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη για πλήρη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, αλλά και στα αποτελέσματα χρήσης της ΔΕΗ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στο ασφαλιστικό σύστημα, στη σημερινή συνάντηση ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων, στις εξελίξεις γύρω από την Ολυμπιακή, στις δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη για πλήρη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, αλλά και στα αποτελέσματα χρήσης της ΔΕΗ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Υποκλοπές: Την ταυτότητα των δέκα τεχνικών της Vodafone που είχαν πρόσβαση στα ”παγιδευμένα” τηλεπικοινωνιακά κέντρα γνωρίζουν πλέον οι εμπειρογνώμονες της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών σύμφωνα με Το Βήμα.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παραδέχτηκε χθες στη Βουλή (μετά τη σκληρή επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου) ότι η ΕΥΠ διαθέτει τη βαλίτσα – κοριό που της δίνει τη δυνατότητα να κάνει υποκλοπές, τονίζουν Τα Νέα.

Επιτόκια: Σίγουρη εμφανίζεται η χρηματοπιστωτική αγορά, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει πάλι τα επιτόκια το Μάιο, για σταθεροποίηση των τιμών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ταμεία: Η εισφοροδιαφυγή, η ”μαύρη” εργασία και η παραοικονομία καταληστεύουν τα Ταμεία επισημαίνει η Ελευθεροτυπία, συμπληρώνοντας ότι στο ΙΚΑ οι μισοί βγαίνουν στη σύνταξη με λιγότερα από 20 χρόνια και έτι η μέση κύρια σύνταξη φτάνει μόλις τα 475 ευρώ, σύμφωνα με μελέτη εργαζομένων στα Ταμεία.

Ασφαλιστικό: Σήμα κινδύνου για μεγάλη φυγή ασφαλισμένων από τα ταμεία εξέπεμψε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό και της αβεβαιότητας που προκαλεί το ανοιχτό ασφαλιστικό έως τις εθνικές εκλογές, επισημαίνει η Καθημερινή.

Η διαδικασία συζήτησης και καταγραφής των προβλημάτων, στο ασφαλιστικό σύστημα θα αρχίσει, ανεξαρτήτως διαφωνιών ή απουσιών δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Σ. Τσιτουρίδης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Μέχρι τις 30 Απριλίου οι τράπεζες μπορούν να κινήσουν τις διαδικασίες για την υπαγωγή των ταμείων τους στο ΙΚΑ και στο ΕΤΑΤ αναφέρει η Ημερησία.

ΓΣΕΕ: Κρίσιμη χαρακτηρίζει το Κέρδος τη σημερινή συνάντηση των εργοδοτών με τη ΓΣΕΕ, συμπληρώνοντας πως είναι χαμηλές οι προσδοκίες των συνδικάτων για συμφωνία.

Σοφοκλέους: Στις αλλαγές που έρχονται στη Σοφοκλέους αναφέρεται η Ημερησία η οποία σημειώνει πως οι εισηγμένες θα πρέπει να προχωρούν σε έγκαιρη ενημέρωση για τα προμερίσματα και τις επιστροφές κεφαλαίου.

Έργα: Διπλό μπλόκο σε σιδηροδρομικά έργα κατασκευής σηράγγων προϋπολογισμού 340 εκατ. ευρώ διαφαίνεται στον ορίζοντα, μετά τις προχθεσινές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ, δια των οποίων αφενός οι πρώτοι μειοδότες αποκλείσθηκαν για ασήμαντη αφορμή και αφετέρου οι δεύτεροι διαχρονικά κυρίαρχοι του παιχνιδιού ανακηρύχθηκαν ανάδοχοι, αναφέρει η Καθημερινή.

Κρατικές Επιχειρήσεις: Μετά τον ΟΤΕ που κατέγραψε το 2005 ζημίες 216,8 εκατ. ευρώ, η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες μείωση των καθαρών κερδών κατά 54% αναφέρει Το Βήμα, συμπληρώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης μίλησε για ”αρρωστημένη κουλτούρα” που πρέπει να αντιμετωπιστεί και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει την πολιτική απόφαση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Κατασκευαστικές: Οφειλές 350 εκατ. ευρώ προς τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις που υλοποίησαν ολυμπιακά έργα την περίοδο 2003-2004 υποχρεούται να καταβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με την Εξπρές.

Ολυμπιακή: Προχωράει η διαδικασία κατά της Ελλάδας επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Σχέδιο ώστε η εισαγωγή του 25-30% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου ή το αργότερο αρχές Ιουνίου εκπονεί το υπουργείο οικονομίας αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Morgan Stanley: Σε πώληση τραπεζικών μετοχών ύψους 318,2 εκατ. ευρώ που κατείχαν οι πελάτες της, προχώρησε η Morgan Stanley σε διάστημα 40 ημερών επισημαίνει η Ημερησία.

Alpha Bank: Στην τελική φάση του διαγωνισμού για τη σερβική τράπεζα θα συμμετάσχει η Alpha Bank η οποία ενδιαφέρεται παράλληλα για την αγορά της Τουρκίας, σημειώνει η Ημερησία.

ΔΕΗ: Αύξηση 8% θα επέλθει στα τιμολόγια της ΔΕΗ από Σεπτέμβριο, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως μέσω επιβολής ρήτρας καυσίμων η διοίκηση της Επιχείρησης επιχειρεί να επιτύχει σημαντική αύξηση των τιμολογίων της.

Η Καθημερινή συμπληρώνει πως ο σύμβουλος κατάρτισης του νέου επιχειρησιακού σχεδίου Boston Consulting Group προτείνει μείωση του προσωπικού της ΔΕΗ κατά 4.000 άτομα.

Το πετρέλαιο ”ψαλίδισε” τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως υπάρχουν, όμως, περιθώρια για νέες επενδύσεις.

Cosmote: Αναστάτωση στην αγορά τηλεπικοινωνιών της Ρουμανίας επέφερε η εμπορική προσφορά της Cosmote Ρουμανίας για τους πελάτες καρτοκινητής τηλεφωνίας που τελικά αντί 31 Μαρτίου ίσχυσε μέχρι τις 22 Μαρτίου λόγω της μεγάλης ζήτησης που παρουσίασε.

Δέλτα: Τι σήμα Βλάχας και τη βιομηχανική δραστηριότητα της Nestle Ελλάς ΑΕ στο Πλατύ Ημαθίας αποκτά η Δέλτα Συμμετοχών με την υπογραφή της τελικής συμφωνίας, αναφέρει το Κέρδος.

ΑΓΝΟ: Συγγνώμη λάθος, λέει η ΑΓΝΟ, για τη μεταχρονολόγηση της ημερομηνίας παστερίωσης σε γάλατά της που εντόπισε ο ΕΦΕΤ, σημειώνει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v