Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, στο επίκεντρο η Εθνική

Τη διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης προβλέπουν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως ο τραπεζικός κλάδος και ειδικότερα η Εθνική Τράπεζα θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στο προσκήνιο και η μετοχή του ΟΤΕ.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, στο επίκεντρο η Εθνική
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στη φημολογούμενη εξαγορά της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα εκτιμά η Marfin Analysis πως θα επικεντρώσουν οι επενδυτές το ενδιαφέρον τους, αλλά και στο κατά πόσο η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως οι ξένες αγορές παρουσιάζουν μια ”ισχυρή” εικόνα, ενώ προσθέτει πως σε αυτό το πλαίσιο διακρίνει περιορισμένο περιθώριο πτώσης για τον Γενικό Δείκτη.

Τάσεις συσσώρευσης επιδεικνύει η αγορά στις τελευταίες συνεδρίασης, τάση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα αναφέρει η Εγνατία Finance.

Επίσης, η Εγνατία Finance προσθέτει πως το επιλεκτικό ενδιαφέρον αναμένεται να διατηρηθεί, με την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά παράλληλα και με τον ΟΤΕ να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας για ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ μέχρι το 2007.

Τα σημαντικότερα θέματα της τρέχουσας εβδομάδας είναι η συνάντηση της ΕΚΤ στις 6 Απριλίου για τα επιτόκια, αλλά και η έναρξη των συναντήσεων του Ecofin από τις 7 Απριλίου αναφέρει η Σίγμα Securities.

Σύμφωνα με τη Σίγμα Securities σε εγχώριο επίπεδο η επαλήθευση των στοιχείων αναφορικά με την Εθνική Τράπεζα και τη Finansbank θα αυξήσει το συναλλακτικό ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο.

Τι έγινε την Παρασκευή: Με οριακά κέρδη 0,2%, στις 4.122,34 μονάδες, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 220 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των πακέτων ο τζίρος έφτασε στα 430 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v