Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias πραγματοποιεί γενική συνέλευση. Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, εγκαινιάζει το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Εταιρικές πράξεις

* Οι μετοχές της εταιρίας ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε. παύουν να διαπραγματεύονται και διαγράφονται από το Χ.Α., λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση από την εταιρία ΑΕΓΕΚ Α.Ε., σύμφωνα με τις αποφάσεις των πρόσφατων Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων των ανωτέρω εταιριών και την αριθ. Κ2-3763/31.03.2006 σχετική απόφαση του Υπ. Ανάπτυξης περί διαγραφής της από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών.

* Το νέο επιτόκιο της 13ης τοκοφόρου περιόδου 1/4/2006 – 30/6/2006, για τις 1.257.190 & 84.030 μετατρέψιμες ομολογίες της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., οι οποίες προέκυψαν από το 10-ετές Μ.Ο.Δ. με ημερομηνία έκδοσης 21/1/2003, ορίζεται σε 4,564%.

* Παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΕΚΜΕΤ/ΣΕΩΣ ΓΕΝ. ΑΠΟΘ. Α.Ε.. στο Χ.Α., λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ., σύμφωνα με τις αποφάσεις των πρόσφατων Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων των ανωτέρω εταιριών και την αριθ. Κ2-744/31.03.2006 σχετική απόφαση του Υπ. Ανάπτυξης περί διαγραφής της από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών.

Μεταβολές στη σύνθεση Δεικτών

Συνέπεια της παύσης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΕΚΜΕΤ/ΣΕΩΣ ΓΕΝ. ΑΠΟΘ. ΑΕ. λόγω της επικείμενης συγχώνευσης της με απορρόφηση από εταιρεία ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. προβλέπεται η αφαίρεση των μετοχών της εταιρίας από τους Δείκτες στους οποίους συμμετέχει. Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της 3ης Απριλίου 2006.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές στην σύνθεση των Δεικτών Χ.Α.:

* Γενικός Δείκτης Χ.Α.

Οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται από τον Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Ε.

* Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Χ.Α.

Οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται από τον Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Ε.

* Δείκτης FTSE/ATHEX Mid 40

Οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται από τον Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

* Δείκτης FTSE/International

Οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται από τον Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση τους από τις μετοχές της άλλης εταιρίας.

*Δείκτης FTSE/ATHEX 140

Οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται από τον Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση τους από τις μετοχές της άλλης εταιρίας.

* Δείκτης FTSE/ATHEX Βιομηχανικών Προϊόντων & Υπηρεσιών

Οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται από τον Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση τους από τις μετοχές της άλλης εταιρίας.

Αποκοπή μερισμάτων

* Από σήμερα 3/4/2006, οι μετοχές της εταιρίας ”ΡΕΒΟΪΛ Α.Ε.Ε.Π.” είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το μέρισμα χρήσης 2005, ποσού 0,15 ευρώ ανά μετοχή.

Διάφορα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αναστάσιος Νεράντζης, και ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης, Νίκος Στεφάνου, μεταβαίνουν στην Κομοτηνή, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια του έργου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης. Τα εγκαίνια του έργου, που κατασκευάζεται από τη ΔΕΠΑ, θα κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας.

Γενικές συνελεύσεις

ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, στις 12:00, στο ξενοδοχείο ”Athenaeum Intercontinental”, Λεωφ. Συγγρού 89-93, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 2005. Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών. Διανομή κερδών.

2. Αναπροσαρμογή της φορολογικά αναπόσβεστης αξίας ακινήτων, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 3229/2004.

3. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2005.

4. Διάθεση δωρεάν μετοχών στο προσωπικό, σύμφωνα με τα άρθρα 16 παρ. 2 περ. στ’ του κ.ν. 2190/1920 και 1 του π.δ. 30/1988, που θα προέλθουν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση κερδών. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Τράπεζας.

5. Πρόγραμμα διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παράγραφος 9 του κ.ν. 2190/1920, στο προσωπικό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών.

6. Εκλογή εταιρείας ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 2006 και καθορισμός της αμοιβής της.

7. Έγκριση αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και συμβάσεων, κατά τα άρθρα 23α και 24 του κ.ν. 2190/1920.

8. Απόκτηση από την Τράπεζα ιδίων μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του κ.ν. 2190/1920.

9. Ακύρωση ιδίων μετοχών, που αποκτήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του κ.ν. 2190/1920, με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

10. Δωρεάν διανομή στους μετόχους νέων μετοχών, με αναλογία 2 νέες μετοχές για κάθε 10 παλαιές, που θα προέλθουν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους της διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Τράπεζας.

11. Τροποποίηση του καταστατικού με σκοπό την παροχή στο Διοικητικό Συμβούλιο αρμοδιότητας να παρέχει, σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της Τράπεζας, άδεια να μετέχουν σε Δ.Σ. ή στην διεύθυνση εταιρειών που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v