Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος με το... ζόρι

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για το Γ.Δ., που όμως, δεν κρίθηκε ικανή να δημιουργήσει θετική εβδομαδιαία μεταβολή. Στα 209,7 εκτινάχθηκαν οι προσυμφωνημένες συναλλαγές, κυρίως λόγω των placement σε Βωβό και Αλουμίνιο. Προβληματισμένοι οι αναλυτές, αναμένουν την τιμολόγηση των αποτελεσμάτων του 2005, η ανακοίνωση των οποίων ολοκληρώθηκε.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για το Γ.Δ., που όμως, δεν κρίθηκε ικανή να δημιουργήσει θετική εβδομαδιαία μεταβολή, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο Γ.Δ. σε εβδομαδιαία βάση να καταγράψει απώλειες 0,86%, να περιορίσει τα κέρδη του από την αρχή του χρόνου στο 12,51%, ενώ ο Μάρτιος τήρησε την παράδοση και σε μηνιαία βάση αφαίρεσε από το Γ.Δ. ποσοστό 1,92%.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς παραμένουν επιφυλακτικοί εκτιμώντας ότι η Σοφοκλέους σταδιακά θα τιμολογήσει τα αποτελέσματα του 2005 και αν το κλίμα επιτρέψει θα ανταμείψει τους όποιους διακριθέντες.

Ενώ είναι βέβαιο, ότι την επόμενη εβδομάδα και μέχρι την Πέμπτη θα αναπτυχθεί και κάποια αρνητική φημολογία, τουλάχιστον για όσες εταιρίες θέτουν υποψηφιότητα να μπουν σε καθεστώς επιτήρησης.

Τεχνικά δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή.

Και δεν είναι πιθανόν να υπάρξει όσο ο Γ.Δ. συνεχίζει να κινείται μεταξύ 4.050-4.155 μονάδων.

Έστω και αν οι δημοπρασίες σήμερα του εξασφάλισαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κλείσιμο στο υψηλό ημέρας.

Από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, αξιοσημείωτα κέρδη για Eurobank, Coca Cola, KAE, Cosmote, OTE, θετικό πρόσημο για ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Hyatt, ΕΛΤΕΧ, ΟΠΑΠ και αμετάβλητος ο τίτλος της Alpha Bank.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες και εικόνα που δείχνει να προβληματίζει τεχνικά για την Εμπορική, επανήλθε σε πιέσεις ο τίτλος της Εθνικής, απώλειες για Αγροτική, ΕΛΠΕ, Intracom, και αρνητική μεταβολή για Πειραιώς, Γερμανό, Motor Oil, Τιτάνα, Folli Follie.

Ο Γ.Δ. κινήθηκε σε ένα στενό εύρος διακύμανσης, μεταξύ 4.089,51-4.122,34 μονάδων (όπου και έκλεισε με κέρδη 0,20%), ενώ ο τζίρος έφτασε τα 440,347 εκατ., εκ των οποίων τα 209,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, κυρίως λόγω των placement σε Βωβό, και Αλουμίνιο Ελλάδος.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, σήμερα τον πρώτο λόγο είχαν οι πτωτικές (147) έναντι των ανοδικών (117), παραταύτα, 14 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 6 έως 12,90%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, επικεφαλής των κερδισμένων η Microland με ελάχιστες συναλλαγές, νέο ιστορικό υψηλό για την ΕΒΙΚ, σημαντικά κέρδη μετά την προσυμφωνημένη συναλλαγή στα 3 ευρώ για την FG Europe, κινητικότητα και σημαντικά ημερήσια κέρδη σε ΕΛΤΡΑΚ, Χατζηιωάννου, Ιλυδα, Ηρακλή (και λόγω αξιοπρόσεχτης μερισματικής απόδοσης), Πλαστικά Θράκης, Ιατρικό Αθηνών, ενώ αντίθετα, επικεφαλής των μετοχών με αρνητικό πρόσημο η Κεραμεία Αλλατίνη, ΕΚΤΕΡ, αλλά και Καρέλιας (ασφαλώς όχι λόγω αποτελεσμάτων, αλλά λόγω φόβων μήπως η μικρή διασπορά γίνει αιτία μετάταξης στην κατηγορία).

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v