Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: ”Υπέρ” της πώλησης Armentel οι αναλυτές

θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές για το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΟΤΕ από την Αρμενία, υπό την προϋπόθεση του δικαίου τιμήματος, καθώς, όπως επισημαίνουν, οι δραστηριότητες της Armentel είναι εκτός των γεωγραφικών δραστηριοτήτων του Οργανισμού.

ΟΤΕ: ”Υπέρ” της πώλησης Armentel οι αναλυτές
Θετική έναντι της προοπτικής εξόδου του ΟΤΕ από την Αρμενία για δύο λόγους παραμένει η Π&Κ. Αφενός, η Armentel ωφελείται από τη σημαντική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην κινητή τηλεφωνία, έναντι της σταθερής και αφετέρου καθώς παρατηρείται αύξηση του ενδιαφέροντος περιφερειακών επενδυτών για τηλεπικοινωνιακές τοποθετήσεις.

Θετική θεωρεί την κίνηση και η Alpha Fianance αφού όπως υποστηρίζει ο ΟΤΕ προσπαθεί να εξέλθει από τη συγκεκριμένη αγορά εδώ και περίπου ένα χρόνο, μια και η δραστηριοποίηση σε αυτή δεν συνάδει με τις βαλκανικές του επιχειρήσεις, αλλά και καθώς λόγω του μεγέθους της αγοράς οι προοπτικές σημαντικής συμμετοχής στα μεγέθη του Οργανισμού είναι περιορισμένες.

Σημαντικά κεφαλαιακά κέρδη αναμένει η EFG Eurobank Securities να καταγράψει ο ΟΤΕ από μια πιθανή πώληση της Armentel. Θετική υπό την προϋπόθεση το τίμημα να είναι ελκυστικό κρίνει την επικείμενη κίνηση και η Marfin στο πρωινό της report.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v