Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούμενο η σταθεροποίηση

Ζητούμενο για σήμερα είναι η σταθεροποίηση και η αφομοίωση της χθεσινής αντίδρασης της Εθνικής και της αποκοπής μερίσματος της Eurobank, αλλά και η συντήρηση του Γ.Δ. σε εύρος με βάση, τουλάχιστον τις 4.140 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητικές τάσεις σε στενό εύρος διακύμανσης διαμορφώνονταν την πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Σε εύρος μεταξύ 4.148- 4.163 μονάδων με το ”υψηλό” να σημειώνεται στην αρχή της συνεδρίασης με αυξημένες συναλλαγές και να διαμορφώνεται στη συνέχεια χαμηλότερα.

Είναι ενδεικτικό πως περίπου μία ώρα μετά την αρχή, ο τζίρος διαμορφώνονταν στα περίπου 81,5 εκατ. ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων αφορούσε στις συναλλαγές της Cosmote, αλλά και των αυξημένων πράξεων σε Motor Oil, OTE, αλλά και Εθνική, Αγροτική, ΟΠΑΠ.

Είναι ενδεικτικό πως την υψηλότερη συναλλακτικότητα (σε τεμάχια) παρουσίαζε (στις 12:30) η μετοχή της Cosmote με συναλλαγές περισσότερες 1,2 εκατ. μετοχών.

Ακολουθούσαν η Μotor Oil, με τους αγοραστές να ανεβαίνουν μέχρι και 1,18% υψηλότερα προς τα 22,32 ευρώ, ενώ μάλλον σταθεροποιητική τάση διαμορφώνονταν για τη μετοχή του ΟΠΑΠ (31,14 ευρώ), ΟΤΕ (18,20 ευρώ), Εθνική (40,28 ευρώ) και Αγροτική (5,32 ευρώ).

Η μετοχή της Eurobank μετά από μία ώρα συνεδρίασης έχανε, αλλά και ανακτούσε μέρος από το αποκοπέν μέρισμα (0,54 ευρώ), έτσι, διαμορφώνονταν μέχρι τα 31,44 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών– πτωτικών ελαφρώς καλύτερη από το 2 προς 1, με περίπου 48 τίτλων την απόδοση να διαμορφώνεται θετική.

Ξεχώριζε, λόγω της παρουσίασης σε θεσμικούς η ΕΛΤΕΧ (3,9%), Τέρνα- ΓΕΚ (μετά και την τελευταία διάθεση μειοψηφικού ποσοστού), αλλά και J&P ΑΒΑΞ, θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο (Σιδενόρ, ΕΛΒΑΛ), επιχειρήσεων από το χώρο των ΜΜΕ (Τηλέτυπος, ΔΟΛ, Τεγόπουλος) και δευτερευόντως των FG Europe (3,36 ευρώ), Notos Com (3,56 ευρώ), Ηρακλής (13,52 ευρώ), ΕΧΑΕ (13,70 ευρώ), S&B (10,30 ευρώ) και ορισμένων ακόμη (Intracom, Info Quest, ΕΥΔΑΠ, Chipita, Εθνική Ασφαλειών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v