Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατηρείται το θετικό momentum

Θετική παραμένει η ψυχολογία στην αγορά εκτιμούν οι αναλυτές, μερίδα των οποίων αναφέρει πως το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συμβάλει σε αυτήν την τάση. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα παραμείνει ο τραπεζικός κλάδος, συμπληρώνουν οι αναλυτές.

ΑΧΕ: Διατηρείται το θετικό momentum
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετικό παραμένει το κλίμα στην αγορά σύμφωνα με την Marfin Analysis η οποία προσθέτει ότι η πιθανότητα για πτωτική κίνηση είναι περιορισμένη.

Υψηλότερα προβλέπει η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ξένες αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο τραπεζικός κλάδος θα παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η θετική απόδοση της Εθνικής Τράπεζας (με στάθμιση 11,6% στον Γενικό Δείκτη) βοήθησε τη Σοφοκλέους να κλείσει σε θετικό έδαφος χθες, καταγράφοντας υπεραπόδοση έναντι των ευρωπαϊκών αγορών αναφέρει η Εγνατία Finance.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά παραμένει θετική, ενώ η χρηματιστηριακή εκφράζει παράλληλα τις αμφιβολίες της κατά πόσο η Εθνική θα μπορέσει να επαναλάβει τις χθεσινές επιδόσεις ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως αναμένει τη διατήρηση τάσεων συσσώρευσης για μια ακόμη συνεδρίαση.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities αναφέρει πως το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον θα συμβάλει στη διατήρηση του θετικού momentum για σήμερα.

Τι έγινε χθες: Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για την Εθνική Τράπεζα έδωσε τον τόνο στην αγορά οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα, αναφέρει η Marfin Analysis η οποία προσθέτει πως το πρόσφατο deal δηµιουργεί µεγάλες προσδοκίες για την επέκταση των ελληνικών τραπεζών.

H Marfin Analysis προσθέτει ότι η ηµερήσια αξία των συναλλαγών έφθασε τα 435 εκατ. ευρώ (+65%) µε την Εθνική Τράπεζα να αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της συνολικής αξίας.

Ο FTSE-20 και ο FTSE-40 κατέγραψαν άνοδο 0,50% και 0,09% αντίστοιχα, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v