Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα deals των εισηγμένων και η χθεσινή πορεία της Σοφοκλέους, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο συνέδριο του Economist, η άνοδος του ευρώ, αλλά και η δίμηνη προθεσμία που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ολυμπιακή είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Τα deals των εισηγμένων και η χθεσινή πορεία της Σοφοκλέους, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο συνέδριο του Economist, η άνοδος του ευρώ, αλλά και η δίμηνη προθεσμία που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ολυμπιακή είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Υποκλοπές: Για νέα διάσταση στην υπόθεση των υποκλοπών, με καταγγελία για παρακολούθηση 24 δημοσιογράφων από την ΕΥΠ κάνει λόγο η Ελευθεροτυπία.

Μεταρρυθμίσεις: Με άξονα την προσέλκυση των ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, μίλησε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι ο κ. Καραμανλής τόνισε πως ”η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να βασίζεται στο χαμηλό εργασιακό κόστος”.

ΔΕΚΟ: Η κυβέρνηση επεκτείνει την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει στον δημόσιο τομέα με αυξήσεις μισθών μόλις 3% στις ΔΕΚΟ και στην παραπαίουσα Ολυμπιακή, επισημαίνει Το Βήμα.

Την επιμονή της κυβέρνησης στην εξυγίανση των ΔΕΚΟ υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στο συνέδριο του Economist αναφέρει το Κέρδος.

Σε πεδίο ισχυρής δοκιμασίας για τη συνεννόηση – μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και ΓΣΕΕ – εισέρχεται η κυβερνητική βούληση να εφαρμόσει το νόμο για τις ΔΕΚΟ, σύμφωνα με την Εξπρές.

Έσοδα: Με εκρηκτικούς ρυθμούς αυξάνονται για τρίτο συνεχόμενο μήνα τα έσοδα του προϋπολογισμού αναφέρει η Καθημερινή σύμφωνα με την οποία τα έσοδα των Δημοσίου στο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 15,6%.

Μερίσματα και ΦΠΑ εκτίναξαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, επισημαίνει το Κέρδος.

Ανεργία: Την υψηλότερη ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών έχει η χώρα μας στην ευρωζώνη, αναφέρει η Εξπρές, επικαλούμενη στοιχεία της Eurostat.

Ενέργεια: Σε επιβάρυνση των καταναλωτών και σε στραγγαλισμό του ανταγωνισμού οδηγεί η απροθυμία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να προχωρήσουν σε ουσιαστικό άνοιγμα των ενεργειακών αγορών τους, σύμφωνα με την Καθημερινή η οποία παράλληλα σημειώνει ότι χθες έπεται από ομοβροντία προειδοποιητικών επιστολών προς 17 κράτη – μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθάρισε ότι η ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών για την απελευθέρωση του ενεργειακού τομέα γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε δεν οδηγεί στη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς στη Γηραιά Ήπειρο.

Σοφοκλέους: Η Εθνική ”ζεσταίνει” Σοφοκλέους και deals σύμφωνα με την Ημερησία η οποία επισημαίνει ότι καταγράφονται ανακατατάξεις στο επιχειρηματικό τοπίο με συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Ευρώ: Τέσσερις λόγοι εκτίναξαν το ευρώ κοντά στα 1,23 δολάρια επισημαίνει η Ημερησία που παράλληλα αναφέρει ότι η Κίνα θέλει να μειώσει το ποσοστό των αμερικανικών ομολόγων που κατέχει αφενός και αφετέρου υπάρχει ενδείξεις για άνοδο των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Μάιο.

Ναυτιλία: Στο αστρονομικό ποσό των 3 δισ. δολαρίων έφτασαν μόνο για τον μήνα Μάρτιο οι παραγγελίες νέων πλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακή: Σε οριακή σημείο η Ολυμπιακή, για την οποία η Διυπουργική Επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει σήμερα την υπαγωγή της στις διατάξεις του νόμου για τις ΔΕΚΟ ώστε να εφαρμόσει το σχέδιο για το κλείσιμο της εταιρίας και τη δημιουργία νέου αερομεταφορέα, αναφέρει η Ημερησία.

Alpha Bank: Προς την Τουρκία κοιτάζει και η Alpha Bank αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο σύμφωνα με την οποία στο στόχαστρο της Τράπεζας είναι η Denizbank.

ΟΤΕ: Αποχωρεί από την Αρμενία ο ΟΤΕ σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο που προσθέτει ότι ο Οργανισμός σχεδιάζει να πωλήσει το 90% της Armentel.

Η Καθημερινή συμπληρώνει πως το 2002 εκτιμούσαν την τιμή πώλησης του 90% της αρμενικής εταιρίας μόλις στο 1/3 της αξίας κτήσης της.

ΔΕΠΑ: Το δεύτερο εξάμηνο του 2006 θα ολοκληρωθεί η εισαγωγή της ΔΕΠΑ στο Χ.Α. αφού ολοκληρωθεί η διάσπασή της σε μητρική και ΔΕΣΦΑ (διανομή) σημειώνει η Ναυτεμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v