Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eθνική: Ελκυστική αγορά η Τουρκία λέει η Citigroup

Στρατηγικά η Τουρκία προσθέτει στην Εθνική Τράπεζα μια ελκυστική δεύτερη αγορά (home market) αναφέρει η Citibank σε έκθεσή της (04/04), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy” και την τιμή – στόχο των 48,5 ευρώ. Tα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής εκτιμώνται στα 2,79 ευρώ το 2006 και στα 3,51 το 2007.

Eθνική: Ελκυστική αγορά η Τουρκία λέει η Citigroup
Στρατηγικά η Τουρκία προσθέτει στην Εθνική Τράπεζα μια ελκυστική δεύτερη αγορά (second home market) αναφέρει η Citibank σε έκθεσή της (04/04), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy” και την τιμή – στόχο των 48,5 ευρώ για τη μετοχή της τράπεζας.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως η εξαγορά της Finasbank θα βελτιστοποιήσει την κεφαλαιακή δομή του ομίλου του νέου ομίλου, επιτρέποντας παράλληλα την ανταλλαγή ”γνώσεων” σε δραστηριότητες εξειδίκευσης όπως τα στεγαστικά δάνεια για την Εθνική και τις πιστωτικές κάρτες για την τουρκική τράπεζα.

Η Citigroup δηλώνει θετική για την τραπεζική αγορά της Τουρκίας μακροπρόθεσμα, τονίζοντας παράλληλα ότι βραχυπρόθεσμα υπάρχουν μακροοικονομικά ρίσκα.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι οι τουρκικές τράπεζες διαθέτουν υψηλά περιθώρια και αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων και ενεργητικού, ενώ υπογραμμίζει ότι η Finansbank είναι επικεντρωμένη στη λιανική τραπεζική.

Tα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής εκτιμώνται στα 2,79 ευρώ το 2006 και στα 3,51 το 2007.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 4ης Απριλίου 40,26 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v