Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγοραστικό ”μπουμ” για Εθνική - Πειραιώς

Κέρδη της τάξεως του 2% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης, ενώ οι συναλλαγές έχουν υπερβεί τα 500 εκατ. ευρώ, λόγω και των πακέτων που αλλάζουν χέρια στη μετοχή της Εθνικής (2,48%). Υπεραπόδοση για Πειραιώς (5,66%), Eurobank, Alpha Bank, αλλά και Εμπορική. Ικανοποιητική η σχέση ανοδικών – πτωτικών, με υπεραπόδοση για αρκετές μετοχές της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η Εθνική σέρνει το χορό”, ήταν ο τίτλος του προηγούμενου σχολίου.

Εάν κρίνουμε από την υπεραπόδοση των Πειραιώς (5,2%), Eurobank (2,3%), Alpha Bank (1,98%), Εθνική (1,25%), ο χορός καλά κρατεί.

Όπως έγκαιρα έχει επισημανθεί από το euro2day.gr, η ανάγνωση πίσω από τις γραμμές των προθέσεων της διοίκησης της Πειραιώς προοιωνίζεται την επίσπευση κάποιας σημαντικής για τον τραπεζικό όμιλο κίνησης.

Οι συναλλαγές στη μετοχή της Πειραιώς προσέγγιζαν τις 900.000 τεμάχια, με τις εντολές να αφορούν σε σημαντικό μέρος και κωδικούς ξένων.

Για λογαριασμό ξένου, όμως, πραγματοποιήθηκε μέσω της Π&Κ η μεταβίβαση μειοψηφικού ποσοστού 1% της Εθνικής Τράπεζας για λογαριασμό πελατών της.

Ακόμη μία καλή συνεδρίαση προστίθεται στο θετικό σερί της Alpha Bank, με τη μετοχή να διαμορφώνεται πλέον υψηλότερα των 32,10 ευρώ, και συναλλαγές περισσότερες των 350.000 τεμαχίων.

Είναι προφανές πως η κίνηση της Εθνικής ”υποχρεώνει” και τους άλλους εταίρους του κλάδου σε επίσπευση των επιχειρηματικών τους κινήσεων, η άμεση απάντησή τους στο ”ματ” της Εθνικής.

Το ενδιαφέρον, και από τεχνικής πλευράς, είναι πως για την αγορά διασπάστηκε η περιοχή των 4.200 μονάδων με αφορμή εξελίξεις της τράπεζας, κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών σε τίτλους του κλάδου και ενίσχυση του τζίρου (μέχρι στιγμής) προς τα 460 εκατ. ευρώ.

Αυτή όμως που ξεχωρίζει σήμερα, πέρα των τραπεζών, είναι η Motor Oil, με τη μετοχή να κερδίζει περίπου 1 ευρώ (στα 23,60 ευρώ).

Σταθεροί παραμένουν οι αγοραστές και στις μετοχές των Τιτάν (προς τα 40,5 ευρώ), Intracom (προς τα 6,14 ευρώ), αλλά και σε ΕΛΠΕ και Εμπορική.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφωνόταν στο περίπου 2,2 προς 1, με αρκετούς τίτλους από τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση είτε να έχουν υπερβεί μεσοπρόθεσμες αντιστάσεις είτε να βρίσκονται σε διαδικασία διάσπασης.

Με βάση τις συναλλαγές, από αυτήν την άποψη ξεχωρίζουν οι Χαλκόρ (υψηλή τιμή στα 3,26 ευρώ), Info-Quest (5,68 ευρώ), Τεγόπουλος (2,15 ευρώ), αλλά και J&P Άβαξ (6,22 ευρώ), Ιntralot (22,43 ευρώ), Chipita (με αυξημένες συναλλαγές), ΕΛΒΑΛ, Attica Συμμετοχών, Εθνική Ασφαλειών, Μινωικές και ορισμένες ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v