Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δώστε στο λαό τα μπλοκ επιταγών!

Σκέφθηκα χθες να αγοράσω κάποιες μετοχές. Υπολόγισα τις αγορές και διαπίστωσα ότι δεν έφταναν τα χρήματα που είχα διαθέσιμα. Έμαθα ότι οι έμποροι, με συμπαραστάτη τον υπουργό κ. Δ. Σιούφα, μου έχουν βρει τη λύση.

Δώστε στο λαό τα μπλοκ επιταγών!
Καλή σας ημέρα

Σκέφθηκα χθες να αγοράσω κάποιες εκατοντάδες μετοχές Νηρέα και Σελόντα, γιατί βλέπω πως αποκτούν όχι μόνο εξωστρέφεια από πλευράς προϊόντων, αλλά και νέους μετόχους. Ξένοι θεσμικοί στο Νηρέα, Σαουδάραβες στη Σελόντα...

...Σκέφθηκα προχθές να αγοράσω κάποιες δεκάδες μετοχές Ελληνικής Τεχνοδομικής, Άβακα και ΑΕΓΕΚ, γιατί βλέπω ποικίλες εξελίξεις στο ”μέτωπο” των έργων...

...Σκέφθηκα προ εβδομάδος να αγοράσω μετοχές του ΥΓΕΙΑ, του ΙΑΣΩ, που ”πολιορκείται”, και της Euromedica, που...ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους ξένους της...

...Οι σκέψεις μου ήταν πολλές. Αφορούσαν και τα χαρτιά του κ. Λαυρέντη, αφορούσαν φυσικά και ορισμένα blue chips...

...Αντιμετώπιζα όμως ένα βασικό πρόβλημα: Τα χρήματά μου δεν ήταν τόσα ώστε να προχωρήσω στις αγορές που ήθελα...

...Όσοι νομίζετε πως δε θα υπάρξει λύση στο πρόβλημά μου, πλανάσθε πλάνην οικτράν…



...Ακούσατε, ακούσατε! Τη σύγκληση κοινής σύσκεψης μεταξύ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και των φορέων των μικρομεσαίων ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της χορήγησης μπλοκ επιταγών!

”Η καταχρηστική συμπεριφορά εμπορικών τραπεζών να στερούν από μικρομεσαίους κυρίως επιχειρηματίες ένα σημαντικό εργαλείο για τις συναλλαγές τους”, αναφέρει η ΕΣΕΕ, ”έχει δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό σε μια μεγάλη κατηγορία επιχειρήσεων που είτε δεν διαθέτουν περαιτέρω εγγυήσεις είτε είχαν την ατυχία να μείνουν ακάλυπτες κάποιες επιταγές τους.

Το θέμα είναι μείζονος οικονομικής αξίας και στερείται ηθικής βάσης εκ μέρους των τραπεζών, διότι αφαιρούν από πολλούς αυτοαπασχολούμενους μικρούς επιχειρηματίες τη δεύτερη ευκαιρία, για την οποία τόσος λόγος γίνεται στην Ε.Ε. και στη χώρα μας”.

Εγγυήσεις στη χρηματιστηριακή μου, για να μου κάνει τις αγορές που θέλω, δεν υπάρχουν... Αφήστε δηλαδή που στο παρελθόν είχα την ατυχία να χάσω στη Σοφοκλέους χρήματα και να βρεθώ με ”κόκκινο” κωδικό.

Το θέμα είναι μείζονος οικονομικής σημασίας και στερείται ηθικής βάσης εκ μέρους των χρηματιστηριακών εταιρειών, διότι αφαιρούν από πολλούς αυτοαπασχολούμενους μικρούς επενδυτές τη δεύτερη ευκαιρία.

Η λύση, όπως είδατε, βρέθηκε! Δηλώνω... μικρομεσαίος! Κάντε το ίδιο κι εσείς.

Ένα μπλοκ επιταγών παρακαλώ και... γρήγορα...

... Γιατί και τα μπλοκ επιταγών ανήκουν στο λαό!

Βασίλης Βαλαμβάνος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v