Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στις διετείς συμβάσεις για τις ΔΕΚΟ, στο δανεισμό των νοικοκυριών, στις αλλαγές που επέρχονται στη Σοφοκλέους, στη συνεχιζόμενη άνοδο του ευρώ, αλλά και στα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Τεχνική Ολυμπιακή αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στις διετείς συμβάσεις για τις ΔΕΚΟ, στο δανεισμό των νοικοκυριών, στις αλλαγές που επέρχονται στη Σοφοκλέους, στη συνεχιζόμενη άνοδο του ευρώ, αλλά και στα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Τεχνική Ολυμπιακή αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Υποκλοπές: Αντιμέτωπος με πλήθος ερωτημάτων για το θέμα των υποκλοπών θα βρεθεί σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Ι. Αγγέλου, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αναφέρει Το Βήμα.

Μεταρρυθμίσεις: Την πρόθεσή της να προσφύγει στις κάλπες εντός του 2007 αποκάλυψε χθες η κυβέρνηση σύμφωνα με Το Βήμα.

ΔΕΚΟ: Διετή εργασιακή ειρήνη θέλει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, αναφέρει η Ημερησία, που προσθέτει πως η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε αυξήσεις 3%-4% στη διετία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει διετή εργασιακή ειρήνη, προτείνοντας συμβάσεις εργασίας στις ΔΕΚΟ με αυξήσεις 3% για φέτος και 4% για το 2007.

Δάνεια: Τα νοικοκυριά συνεχίζουν να αυξάνουν με άλματα τον τραπεζικό δανεισμό, επισημαίνει η Καθημερινή, που προσθέτει πως στα τέλη Ιανουαρίου τα δάνεια των νοικοκυριών σημειώνουν αύξηση 33% και υπολογίζονται σε 68,21 δισ. ευρώ.

Σοφοκλέους: Σημαντικές αλλαγές επέρχονται στο ωράριο διαπραγμάτευσης της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης από τις 5 Ιουνίου, σημειώνει η Ημερησία, ενώ το Κέρδος συμπληρώνει πως η μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση κερδίζει μια ώρα.

Ομόλογα: Ξεπέρασε τα 15 δισ. ευρώ ο δανεισμός του Δημοσίου από τις αρχές του 2006, μετά και τη χθεσινή έκδοση του τιμαριθμοποιημένου ομολόγου ύψους 2 δισ. ευρώ, λήξης 25 Ιουλίου 2005, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ευρώ: Συνεχίζει το ευρώ την υψηλή πτήση του, καθώς βγήκαν θετικά τα στοιχεία για τον τομέα των υπηρεσιών στην ευρωζώνη, σύμφωνα με την Ημερησία.

Σε ρεκόρ διετίας εκτοξεύθηκε το ευρώ, τονίζει το Κέρδος, που παράλληλα αναφέρει πως αναμένεται η προαναγγελία Τρισέ για νέα αύξηση των επιτοκίων.

Τουρισμός: Η δημιουργία διεύθυνσης ”υποδοχής” επενδυτών, η θεσμοθέτηση και ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας και ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για τον τουρισμό στο Δ΄ ΚΠΣ, καθώς και πλέγμα θεσμικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων εξαγγέλθηκαν μεταξύ άλλων χθες από το βήμα του Συνεδρίου του Economist, αναφέρει η Εξπρές.

Τράπεζες: Κλίμα επιχειρηματικών συμπράξεων δημιουργεί η επένδυση της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία και ήδη η τουρκική αγορά αποτελεί αντικείμενο στενότερης εξέτασης από τραπεζικούς και επιχειρηματικούς ομίλους, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Εμπορική: ”Πυρετός” διαβουλεύσεων για τον διαγωνισμό πώλησης του 22% της Εμπορικής που βρίσκεται στα χέρια του Δημοσίου, σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως η Citigroup ετοιμάζει ήδη τους όρους προκειμένου η διαδικασία πώλησης να είναι ανοικτή σε όλους και διαφανής.

Στους όρους του διαγωνισμού για την Εμπορική αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που προσθέτει πως η δημόσια προσφορά θα γίνει και με ανταλλαγή μετοχών.

Τράπεζα Πειραιώς: Στόχο να υπερβεί το 25% η μέση ετήσια αύξηση των καθαρών κερδών που αναλογούν στους μετόχους θέτει η Τράπεζα Πειραιώς, που ενημέρωσε χθες την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών για το business plan της προσεχούς τριετίας.

Τεχνική Ολυμπιακή: Υψηλά πρόστιμα που συνολικά ανέρχονται σε 2,47 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στους βασικούς μετόχους της Τεχνικής Ολυμπιακής, καθώς και σε στελέχη της εταιρίας για τα έτη 1999 και 2000, αναφέρει η Ημερησία.

Coca-Cola 3E: Ρήξη επήλθε στις σχέσεις της Coca-Cola 3E με την Cardico επισημαίνει το Κέρδος, που παράλληλα αναφέρει πως η ελληνική εταιρία εμφιαλώσεως ανακοίνωσε τη διακοπή των συζητήσεων που πραγματοποιούσε με την Cardico μια μέρα μετά τη μεταβίβαση του 7% της Cardico σε ξένους θεσμικούς.

Aspis Bank: Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα προχωρήσει το καλοκαίρι η Aspis Bank, σύμφωνα με την Καθημερινή, που συμπληρώνει ότι η αύξηση θα γίνει με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος νέων μετόχων, ώστε να αυξηθεί η διασπορά των μετοχών της.

Ηρακλής: Εξόφθαλμα υποτιμημένος είναι ο τίτλος της Ηρακλής σε σχέση με αντίστοιχες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v