Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Υψηλότερες τιμές για ΕΛΠΕ - Motor Oil

Σε ανοδική αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή των ΕΛΠΕ στα 11 ευρώ, από τα 10,80 ευρώ πριν, προχώρησε η Citigroup, ενώ την ίδια στιγμή ο ξένος οίκος αναβάθμισε και την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Motor Oil στα 25 ευρώ, από τα 24 ευρώ προηγουμένως.

Citigroup: Υψηλότερες τιμές για ΕΛΠΕ - Motor Oil
Σε ανοδική αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή των ΕΛΠΕ στα 11 ευρώ, από τα 10,80 ευρώ πριν, προχώρησε η Citigroup, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”sell”, όπως αναφέρει στο ”Greek Filter” με ημερομηνία 6 Απριλίου.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος αυξάνει την τιμή–στόχο στα 25 ευρώ για τη μετοχή της Motor Oil, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”. H προηγούμενη τιμή–στόχος ήταν στα 24 ευρώ.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα ΕΛΠΕ, ο ξένος οίκος αναφέρεται στην πιθανότητα ο όμιλος Λάτση να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι πρόσφατα ενίσχυσε τη συμμετοχή του στο 34,3% από 33,2% προηγουμένως, αν και αναφέρει πως η εν λόγω εκτίμηση είναι μάλλον πρόωρη.

Συμπληρώνει επίσης πως βασικό σημείο ανησυχίας παραμένει το γεγονός ότι ο όμιλος βρίσκεται σε αρχική φάση ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος (ύψους 1,6 δισ. ευρώ).

Εξάλλου, σημειώνει ότι η μετοχή των ΕΛΠΕ με βάση τις εκτιμήσεις της διαπραγματεύεται 13 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006 και του 2007.

Επίσης, η Citigroup προχώρησε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα περιθώρια διύλισης της Motor Oil μεσοπρόθεσμα, ενώ αναφέρεται στη μονάδα υδρογονοπυρόλησης της εταιρίας και την ισχυρή μερισματική απόδοση.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η πρόσφατη πώληση ποσοστού από τον όμιλο Βαρδινογιάννη ενισχύει τη ρευστότητα της μετοχής.

Η μετοχή των ΕΛΠΕ ολοκλήρωσε τη χθεσινή (5 Απριλίου) συνεδρίαση στα 11,56 ευρώ και της Motor Oil στα 22,64 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v