Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Οι προοπτικές παραμένουν θετικές

Θετικό παραμένει το outlook για την ελληνική αγορά, επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο report της, όπου σχολιάζει τα αποτελέσματα 2005 με ημερομηνία 6 Απριλίου, αναφέροντας ότι το ”Watch List” της διαπραγματεύεται 16,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006, γεγονός που υποδηλώνει αναθεωρήσεις συστάσεων. Διατηρεί ”top pick” για Εθνική, ΟΤΕ, Coca Cola 3E, Ελληνική Τεχνοδομική και Intralot.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Οι προοπτικές παραμένουν θετικές
Θετικό παραμένει το outlook για την ελληνική αγορά, επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο report της, όπου σχολιάζει τα αποτελέσματα 2005 με ημερομηνία 6 Απριλίου, αναφέροντας ότι το ”Watch List” της διαπραγματεύεται 16,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006, γεγονός που υποδηλώνει αναθεωρήσεις συστάσεων.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι αποτιμήσεις υποστηρίζονται από την υποκείμενη ανάπτυξη και ότι οι αβεβαιότητες που υπάρχουν περιλαμβάνουν το ρυθμιστικό πλαίσιο για την αγορά τυχερών παιχνιδιών και του ηλεκτρισμού, τις καθυστερήσεις στα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, τους πιστωτικούς κινδύνους και την εταιρική διακυβέρνηση.

Η ελληνική αγορά κατέγραψε κέρδη της τάξης του 17,4% στο διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2005 έως τον Μάρτιο του 2006, αναφέρει η χρηματιστηριακή, συμπληρώνοντας ότι οι εκπλήξεις σε επίπεδο κερδοφορίας που προήλθαν κυρίως από την Τράπεζα Κύπρου και την Τράπεζα Πειραιώς, η συνεχιζόμενη πιστωτική επέκταση και το βελτιωμένο γεωγραφικό outlook ώθησαν τις τραπεζικές μετοχές.

Επίσης, στην άνοδο συνέβαλαν οι βελτιωμένες προοπτικές του κατασκευαστικού κλάδου και η αναθεώρηση των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών υποαπέδωσε σε σχέση με τους υπόλοιπους ελληνικούς δείκτες, καθώς το επιχειρησιακό μοντέλο του ΟΤΕ δεν εμπεριείχε θετικούς καταλύτες, ενώ και οι αποδόσεις του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν ”αδύναμες”, εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Επισημαίνει, παράλληλα, πως αναμένεται περαιτέρω άνοδος από την αξιοποίηση της Ελλάδας ως περιφερειακού σημείου εισόδου, από προγράμματα μείωσης κόστους, τη συνεχιζόμενη πιστωτική επέκταση, τις υψηλές μερισματικές αποδόσεις, καθώς εισερχόμαστε στην περίοδο αποκοπής μερισμάτων, σημειώνεται ανάκαμψη του ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς και από την αύξηση της ιδιοκτησιακής σχέσης των ξένων.

Σημειώνει επίσης πως οι προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 μειώθηκαν οριακά στο 18,3% από 18,6% που προέβλεπε πριν.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ότι την εξέπληξαν θετικά οι: ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου, Coca Cola 3E, Τιτάν, Ελληνική Τεχνοδομική, Jumbo, Μυτιληναίος, Τεχνική Ολυμπιακή και ΕΧΑΕ.

Απογοητευτικά χαρακτηρίζει τα μεγέθη των: Εμπορικής, ΚΑΕ, Intracom, Μαίλλη, Chipita, JP Άβαξ, ΓΕΚ και ΤΕΡΝΑ.

Επίσης, αναφέρει πως διατηρεί τη σύσταση ”top pick” για τις μετοχές των Εθνικής, ΟΤΕ, Coca Cola 3E, Ελληνικής Τεχνοδομικής και Intralot.

Εξάλλου, υπενθυμίζει πως το τελευταίο τρίμηνο αναβάθμισε σε ”overweight” τις μετοχές των Μυτιληναίου και Folli Follie, ξεκίνησε εκ νέου κάλυψη με τη σύσταση ”overweight” για τις μετοχές των ΔΕΗ, Motor Oil και ΕΛΠΕ, ξεκίνησε κάλυψη για τις μετοχές των ΓΕΚ και ΤΕΡΝΑ με σύσταση ”equalweight” και για τη Frigoglass με σύσταση ”overweight”, υποβάθμισε τη Μαΐλλης σε ”equalweight” ενώ σταμάτησε την κάλυψη για τη μετοχή της Hyatt.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η χρηματιστηριακή διατηρεί την άποψή της για τοποθετήση του 85% σε μετοχές, εκ του οποίου το 40% να αφορά σε ευρωπαϊκούς τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v