Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Την έκθεση για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας που θα δημοσιοποιήσει η Eurostat τον Απρίλιο, τις συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων του Γ΄ ΚΠΣ, την εικόνα του τουρισμού για το 2006, καθώς και το γεγονός ότι εισηγμένες εταιρίες βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Την έκθεση για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας που θα δημοσιοποιήσει η Eurostat τον Απρίλιο, τις συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων του Γ΄ ΚΠΣ, την εικόνα του τουρισμού για το 2006, καθώς και το γεγονός ότι εισηγμένες εταιρίες βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ελληνική οικονομία: Με αστερίσκους και υποσημειώσεις για την εγκυρότητα των στοιχείων που η κυβέρνηση παρουσίασε στην Ε.Ε., η Eurostat θα δημοσιοποιήσει στις 24 Απριλίου την έκθεση για τα δημόσια οικονομικά, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι τον Μάιο θα έρθουν ελεγκτές της υπηρεσίας στην Αθήνα.

Νέα περισσότερο αξιόπιστη καταγραφή της αποκαλούμενης ”άσπρης τρύπας” και των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού θα καθορίσει έως τον Ιούνιο, με διαβουλεύσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και της Eurostat, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΚΠΣ: Στενεύουν τα περιθώρια για την υλοποίηση του πλαισίου στήριξης, καθώς αναμένουν να υπογραφούν τα οριστικά συμβόλαια, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΣΔΟΕ: Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται δέκα εισηγμένες, σημειώνει η Ημερησία, που παράλληλα εξηγεί πως μετά το πρόστιμο στην Ολυμπιακή Τεχνική, οι έλεγχοι στους ισολογισμούς του 1999 και του 2000 έχουν εντατικοποιηθεί και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι έχουν εντοπιστεί και άλλες εισηγμένες που εμφάνιζαν φουσκωμένα οικονομικά μεγέθη.

Καύσιμα: Για νέα έκρηξη κερδοσκοπίας στα καύσιμα κάνουν λόγο Τα Νέα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα σκαρφάλωσε στη 3η θέση με την υψηλότερη τιμή προ φόρων της αμόλυβδης πανευρωπαϊκά.

Τουρισμός: Χρονικά ουσιαστικής ανάκαμψης για τον τουρισμό αναμένεται να είναι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις η φετινή, αναφέρει η Ναυτεμπορική, που παράλληλα επισημαίνει ότι μετά το κακό τουριστικά Ολυμπιακό έτος του 2004, ακολούθησε το καλύτερο 2005, όπου οι αφίξεις ξένων τουριστών αυξήθηκαν σημαντικά.

Τράπεζες: Για αντεπίθεση των τραπεζών στην κίνηση της Εθνικής κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει ότι Alpha, Eurobank και Πειραιώς ετοιμάζουν τα νέα βήματά τους.

Ελληνικό: Ένα ”πάρκο” από κτίρια, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, που επισημαίνει ότι από τα 5.300 στρέμματα του παλιού αεροδρομίου δεν θα απομείνουν πάνω από 2.000 για το μητροπολιτικό πάρκο, ενώ τονίζει ότι οι εξαγγελίες ξεχάστηκαν και ο χώρος τεμαχίζεται για κοινωνικές χρήσεις και εμπορικούς σκοπούς.

Cosmote: Ως και 13 εκατ. μετοχές της Cosmote ζητά να αγοράσει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για πελάτη της από ξένους και Έλληνες θεσμικούς, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η διαδικασία ξεκίνησε την Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει πως οι φήμες ανέφεραν ότι η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 6,5 εκατ. μετοχές.

Αγροτική Τράπεζα: Στους στόχους της στρατηγικής της Αγροτικής Τράπεζας έως το 2008 αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, τονίζοντας ότι προβλέπεται μεταξύ άλλων η δραστική μείωση του κόστους.

Lannet: Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκονται Lannet και Telepassport, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία σημειώνει ότι εάν ολοκληρωθεί η εξαγορά για τον όμιλο που θα δημιουργηθεί πρόκειται να εκδηλώσει ενδιαφέρον και η Intracom.

Βάρδας: Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Βάρδας, Θ. Βάρδας, μιλώντας στη Ναυτεμπορική χαρακτηρίζει τον κλάδο λιανικής ενδυμάτων προβληματικό και τονίζει ότι χρειάζονται επενδύσεις ”έξυπνου κεφαλαίου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v