Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ - CosmΟΤΕ ωθούν την αγορά

Κερδίζοντας από την αρχή το παιχνίδι των εντυπώσεων, CosmΟΤΕ και ΟΤΕ έφεραν μετά από μία ώρα συνεδρίαση το Γ.Δ. ”στα ίσα του”. Αυξημένες συναλλαγές και υπεραπόδοση για θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, αλλά και Altec, FORTHnet, Καρδασιλάρη, Ηρακλή, Info-Quest. Μέχρι και 0,45% υψηλότερα ο Γ.Δ. στις 12:30, με συναλλαγές περίπου 50 εκατ. τεμαχίων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέχρι 10, το πολύ 15 μονάδες χαμηλότερα διαμορφώθηκε ο Γ.Δ., με το ποσοστό μεταβολής να μην ξεπερνά το 0,5%.

Αντιδρώντας στη συνέχεια σταδιακά προς τις 4.280 και μετά προς τις 4.290 μονάδες, περνώντας μάλιστα σε θετικό έδαφος περίπου στις 12:20.

Με συναλλαγές που προσέγγισαν τα περίπου 50 εκατ. ευρώ και την αναλογία ανοδικών – καθοδικών να βελτιώνεται και αυτή ανάλογα.

Αρχικά βέβαια, και σε επίπεδο εντυπώσεων, το βάρος δόθηκε κυρίως σε CosmΟΤΕ-OTE, με την πρώτη να φτάνει μέχρι τα 20,06 ευρώ και τον Οργανισμό προς τα 18,90 ευρώ.

Με συναλλαγές περίπου μισού εκατ. τεμαχίων ο Οργανισμός και κάτι λιγότερο από 100.000 η θυγατρική, η τιμή της οποίας ενισχυόταν μέχρι και 2,5%.

Για ακόμη μία συνεδρίαση, μετοχές θυγατρικών εταιριών του ομίλου Βιοχάλκο (Χαλκόρ, ΕΛΒΑΛ, Σιδενόρ), αλλά και η μητρική Βιοχάλκο, με αυξημένες συναλλαγές αντιδρούσαν θετικά μέχρι και 5,8% (με τη Χαλκόρ στα 3,74 ευρώ).

Θετικά αντιδρούσαν και η μετοχή της Info-Quest μέχρι τα 6,12 ευρώ, με επίσης αυξημένες συναλλαγές, οι Αltec και Καρδασιλάρης (που από σήμερα εντάσσονται στη Μεγάλη Κατηγορία), ενώ ακολουθούν Γενική Τράπεζα, Ηρακλής, Ιατρικό Αθηνών, αλλά και ΔΕΗ προς τα 19,50 ευρώ.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σημειώνονταν προς τα 6,44 ευρώ της Intracom, προς τα 3,60 για το Noto, τα 2,11 για την Elmec, του Γερμανού προς τα 17,6 ευρώ και λιγότερο των Proton Επενδυτικής, ΕΥΔΑΠ, Intralot.

Είναι ενδεικτικό πως μετά από μία ώρα συνεδρίασης, ο Γ.Δ. διαμορφωνόταν οριακά θετικά, πέριξ των 4.290 μονάδων, με περίπου 30 μετοχές να κινούνται θετικά και επιμέρους τίτλους όπως Altec, Καρδασιλάρης, αλλά και Info-Quest, Ηρακλής, FORTHnet –κυρίως από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση– να συγκεντρώνουν ικανό μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v