Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανές οι κινήσεις αποκόμισης κερδών

Το ενδεχόμενο να καταγραφούν κινήσεις αποκόμισης κερδών επισημαίνουν για σήμερα οι αναλυτές, μετά τα ”ισχυρά” κέρδη που κατέγραψε η Σοφοκλέους την περασμένη εβδομάδα. Το momentum πάντως παραμένει θετικό, με τις τηλεπικοινωνιακές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Πιθανές οι κινήσεις αποκόμισης κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν σήμερα κινήσεις αποκόμισης κερδών επισημαίνει η Marfin Analysis.

”Προσεκτικό άνοιγμα” και περιορισμένες επιχειρηματικές ειδήσεις προβλέπει για σήμερα η Proton Securities όσον αφορά στις ξένες αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή σημειώνει πως αν και η ψυχολογία παραμένει θετική, δεν αποκλείεται να καταγραφούν κινήσεις αποκόμισης κερδών μετά τα πρόσφατα ”ισχυρά” κέρδη που κατέγραψε η αγορά.

Σε νέα υψηλά έτους έφτασε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναφέρει η Εγνατία Finance. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή η ψυχολογία παραμένει θετική, με τους επενδυτές να έχουν ξεκινήσει να προεξοφλούν ”ισχυρά” μεγέθη για το πρώτο εξάμηνο του 2006, ενώ την ίδια στιγμή η δραστηριότητα σε επίπεδο συγχωνεύσεων και εξαγορών συμβάλλει στο θετικό momentum.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εγνατία Finance εκτιμά πως υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου, αν και συμπληρώνει πως είναι λογικό η αγορά να συσσωρεύσει τα κέρδη της βραχυπρόθεσμα προτού κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Το ενδιαφέρον ενδέχεται να μετακυλιστεί στις τηλεπικοινωνίες, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για ασυνήθιστα υψηλή ζήτηση για την CosmΟΤΕ, προσθέτει η Εγνατία Finance.

Χωρίς σημαντικές εξελίξεις από τις ξένες αγορές, αλλά και από τη Σοφοκλέους θα κινηθεί η τρέχουσα εβδομάδα εν όψει του Πάσχα των Καθολικών αυτή την εβδομάδα και του ορθόδοξου την ερχόμενη, αναφέρει η Σίγμα Securities.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο report της αναφέρει πως με την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται στο προσκήνιο των επιχειρηματικών εξελίξεων και τη χρηματιστηριακή ανάγνωση του deal με τη Finansbank να βρίσκεται στην καθημερινή ημερήσια διάταξη των εγχώριων και των αλλοδαπών χαρτοφυλακίων, ο Γενικός Δείκτης δεν δυσκολεύτηκε να καταγράψει νεότερο υψηλό πενταετίας ανοίγοντας παράλληλα το αναγκαίο παράθυρο ειδήσεων που θα συντηρήσουν το ενδιαφέρον για τους επόμενους έξι μήνες.

Επίσης, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ότι τα νέα για τις τράπεζες αναμένεται να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης, αφού σιγά σιγά οι αποτιμήσεις θα αρχίσουν να ενσωματώνουν τα αποτελέσματα τριμήνου.

Η ”καυτή περίοδος” των ανακοινώσεων προσδιορίζεται μετά τις 20 Απριλίου και ως τις 10 Μαΐου, οπότε αναμένεται η ολοκλήρωση των τακτικών συνελεύσεων, η διανομή των μερισμάτων, η αποκοπή των δωρεάν μετοχών και φυσικά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διατήρηση του ενδιαφέροντος, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Παράλληλα, συμπληρώνει ότι τεχνικά o Γενικός Δείκτης μπήκε σε τάση μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους αγοραστές να ξαναπαίρνουν δυνατά τα ηνία της αγοράς στα χέρια τους, τονίζοντας ότι η εκτόνωση των έξι σταθεροποιητικών διακυμάνσεων έδωσε άμεσο στόχο την προηγούμενη κορυφή της αγοράς, ενώ όλοι σχεδόν οι τεχνικοί δείκτες ενεργοποίησαν σήματα αγορών.

Ο Γενικός Δείκτης ανοίγει βήμα 200 περίπου μονάδων, αφού τόσος είναι ο ”αέρας ανόδου” μέχρι να συναντήσει την πρώτη ουσιαστική αντίσταση, όπου αναμένεται αύξηση της προσφοράς, συμπληρώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι 4.450 μονάδες φαίνονται πλέον αρκετά εφικτές παρά τις όποιες τεχνικού τύπου καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν στη διαδρομή (αποκοπές μερισμάτων) και υπό αυτό το πρίσμα η πλειοψηφία των μετοχών αναμένεται να αφυπνιστεί δίνοντας καθολική διάσταση στην εικόνα των αποδόσεων.

Διαχειριστικά διανύουμε τη δυνατότερη και πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της χρονιάς, η οποία έχει χρονικό ορίζοντα το επόμενο δίμηνο, επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, συμπληρώνοντας ότι η αυξημένη έκθεση στους τίτλους που έχουν θεμελιώδη εχέγγυα και επιχειρηματικές εξελίξεις στο κοντινό μέλλον θεωρούμε ότι μπορεί να επιτύχει υπεραπόδοση έναντι της υπόλοιπης αγοράς, ενώ στους παράγοντες κινδύνου εκτιμούμε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η καθυστερημένη χρονική αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει σε τοποθετήσεις στην αγορά κοντά στο τέλος της τάσης που οριοθετεί το ενδεχόμενο σημείο αντίστασης των 4.450 μονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή: Ανοδικά για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή (ενισχυμένος κατά 1,16%) αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την πρώτη εβδομάδα του δεύτερου τριμήνου του 2006 με θετική διάθεση, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Η Marfin Analysis προσθέτει ότι ο FTASE-20 ενισχύθηκε κατά 1,16%, με τον FTSEM-40 να ενισχύεται κατά 1,5%, καθώς οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v