Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευση πλην τηλεπικοινωνιών

Η συσσώρευση σε επίπεδο Γ.Δ. (πέριξ των 4.300 μονάδων) δεν εμποδίζει όσους δραστηριοποιούνται στην κατηγορία της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να κινούνται επιθετικότερα. Έχοντας βέβαια... εξασφαλισμένη την υπεραντίδραση του ΟΤΕ (3,1%), της Cosmote (2,1%).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η συσσώρευση σε επίπεδο Γ.Δ. (πέριξ των 4.300 μονάδων) δεν εμποδίζει όσους δραστηριοποιούνται στην κατηγορία της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να κινούνται επιθετικότερα.

Έχοντας βέβαια... εξασφαλισμένη την υπεραντίδραση του ΟΤΕ (3,1%), της Cosmote (2,1%), αλλά και των Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola και Intracom από τον FTSE-20.

Με συναλλαγές, συγκριτικά περιορισμένες, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, και μοιρασμένη την εικόνα μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζουν η μετοχή της Altec, Αλουμινίου της Ελλάδος, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο, Intralot, όπου οι αγοραστές βγαίνουν όλο και υψηλότερα προς τα 24,60 ευρώ, στο Ιατρικό Αθηνών (για ακόμη μία συνεδρίαση με υψηλές συναλλαγές), αλλά και σε Τεχνική Ολυμπιακή, Μυτιληναίο, Μέτκα και ορισμένων ακόμη από αυτήν την κατηγορία.

Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία μηνός Μαρτίου, είναι εμφανής η στροφή ξένων και ”ξένων” επενδυτικών κεφαλαίων, προς μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας.

Κυρίως από αυτήν την κατηγορία, όπου εκτιμάται ότι μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων χρήσεως 2005, δημιουργούνται οι περισσότερες επενδυτικές εναλλακτικές επιλογές, κυρίως βραχυμεσοπρόθεσμης απόδοσης.

Φαίνεται πως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση και με την προϋπόθεση πως το κλίμα στον FTSE-20 δεν θα επιβαρυνθεί τις επόμενες 1-2 συνεδριάσεις, θα πρέπει να διαμορφώνονται εκ νέου προϋποθέσεις ”μόχλευσης”.

Η εμφανώς ενεργότερη δραστηριοποίηση ισχυρών χρηματιστηριακών κύκλων (και ειδικότερα συγκεκριμένων χρηματιστών) προοιωνίζεται προσπάθεια ”μόχλευσης” ενός ευρύτερου μέρους της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Οι τοποθετήσεις των τελευταίων 1-2 εβδομάδων φαίνεται να ενισχύουν αυτήν την εκτίμηση που μπορεί να οδηγεί σε καταγραφή νέων υψηλών, για αρκετές μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας.

Υ.Γ

Σημαντική ενίσχυση παρουσιάζουν τα ποσοστά συμμετοχής ξένων και ”ξένων” σε μετοχές εταιριών, κυρίως μεσαίας κεφαλαιοποίησης το μήνα Μάρτιο.

Με την προϋπόθεση πως η καρδιά του FTSE-20 δεν θα πιεστεί αισθητά στις επόμενες 1-2 εβδομάδες, δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ”μόχλευσης” σε ένα ευρύτερο μέρος του μεσαίου χώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v