Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΟΤΟΕ, στα deals που κυοφορούνται στη Σοφοκλέους, στα νέα ιστορικά υψηλά των εμπορευμάτων, αλλά και στην τοποθέτηση του υπουργού Oικονομίας Γ. Αλογοσκούφη υπέρ του ιρλανδικού μοντέλου ανάπτυξης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΟΤΟΕ, στα deals που κυοφορούνται στη Σοφοκλέους, στα νέα ιστορικά υψηλά των εμπορευμάτων, αλλά και στην τοποθέτηση του υπουργού Oικονομίας Γ. Αλογοσκούφη υπέρ του ιρλανδικού μοντέλου ανάπτυξης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τετάρτης.

Ιταλία: Στις διαδικασίες επικύρωσης των αποτελεσμάτων βασίζεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να μην αναγνωρίσει την ήττα του από τους ”κολιόνι”, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Υποκλοπές: Διευκρινίσεις στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών καλούνται να δώσουν υψηλόβαθμα στελέχη της Vodafone που έχουν πρόσβαση στα κέντρα της εταιρίας, αναφέρουν Τα Νέα.

Αλογοσκούφης: Ιρλανδικό μοντέλο στις εργασιακές σχέσεις προκρίνει η κυβέρνηση σύμφωνα με την Ημερησία, που κάνει λόγο για σήμα από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη για άρση της μονιμότητας.

Το ιρλανδικό μοντέλο, το οποίο παρήγαγε αποτελέσματα ύστερα από χρόνια λιτότητας, με δραστικές περικοπές στις πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων, επιχείρησε να αξιοποιήσει πολιτικά ο υπουργός Οικονομίας για να αντιπαρατεθεί στο σουηδικό μοντέλο του εγγυημένου κράτους πρόνοιας, επισημαίνει Το Βήμα.

Απεργιακές Κινητοποιήσεις: Θερμό Μάιο ετοιμάζουν οι συνδικαλιστές του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις επισημαίνει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Αλλάζει ραγδαία ο επιχειρηματικός χάρτης επισημαίνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία στο κύμα συμφωνιών των τελευταίων μηνών προστέθηκε χθες η συγχώνευση Marfin - Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου – Εγνατίας, ενώ κλείνει το deal Βρετανών – Euromedica, συμπληρώνοντας πως νέο πακέτο της Καρδασιλάρης πέρασε σε Γερμανούς, τονίζοντας ταυτόχρονα πως είναι θέμα ημερών η εκχώρηση του management του Αστέρα.

Η τελική λύση που δόθηκε από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη στο σχέδιο νόμου για τις δημόσιες προτάσεις εξαγορών στη Σοφοκλέους είναι να ισχύσει το 50% συν μία μετοχή για το σύνολο των εισηγμένων, ενώ η κοινοτική οδηγία προβλέπει το 33,3% του μετοχικού κεφαλαίου, σημειώνει η Καθημερινή.

Εισηγμένες: Αραβικό άνοιγμα ετοιμάζουν έξι εισηγμένες επιχειρήσεις σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει πως οι διοικήσεις των εταιριών Αλουμύλ, Κυριακίδης Μάρμαρα, Αγροτικός Οίκος Σπύρου, Ατέρμων, Kego και FG Europe πραγματοποιούν παρουσιάσεις σε Ντουμπάι και Αμπού Ντάμπι.

Εμπορεύματα: Νέα ιστορικά ρεκόρ κατέγραψαν χθες οι τιμές του πετρελαίου και του χαλκού, ενώ στο υψηλότερο επίπεδα 26ετίας εκτινάχθηκε εκείνη του χρυσού, τονίζει η Καθημερινή.

Nasdaq: Το 14,99% του μετοχικού κεφαλαίου του LSE εξαγόρασε χθες η αμερικανική αγορά Nasdaq έναντι περίπου 780 εκατ. δολαρίων, αναφέρει η Καθημερινή.

ΔΝΤ: Ανθεκτική παραμένει η παγκόσμια οικονομία, η οποία θα διατηρήσει ρυθμό ανάπτυξης λίγο κάτω από το 5% φέτος και του χρόνου, παρά τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και τις φυσικές καταστροφές του περασμένου έτους, επισημαίνει η ετήσια έκθεση του ΔΝΤ σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τουρισμός: Αύξηση της κίνησης στην Αττική κατά 5% στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2006, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2005, διαπιστώνει η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής αναφέρει η Εξπρές.

Ολυμπιακή: Ένας υποψήφιος από το παρελθόν εμφανίστηκε ξανά ως επενδυτής για τη νέα αεροπορική εταιρία αναφέρει η Ημερησία, που προσθέτει πως υποψήφιος επενδυτής για την ”Πάνθεον” είναι η Klesch που ειδικεύεται στις πτωχεύσεις.

Ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ, τα οποία θα επενδυθούν στο διάδοχο σχήμα των Ολυμπιακών Αερογραμμών, φαίνεται να έχει συγκεντρώσει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με την Εξπρές.

Alpha Bank: Την τουρκική αγορά, και συγκεκριμένα την τράπεζα Tekfenbank, φαίνεται να ”φλερτάρει” η Alpha Bank, αναφέρει το Κέρδος.

Eurobank: Ομολογιακό δάνειο ύψους 500 εκατ. δολαρίων για λογαριασμό της τράπεζας εκδίδει η EFG Hellas σύμφωνα με την Ημερησία.

Με ποιες τουρκικές τράπεζες ”φλερτάρει” η Eurobank αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που προσθέτει πως η τράπεζα φέρεται να εκδηλώνει ενδιαφέρον για τις Seker, Alterantife και DenizBank.

Εμπορική Τράπεζα: Και ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο ”κυνήγι” της Εμπορικής Τράπεζας αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι η Citigroup δίνει την τιμή-στόχο των 33 ευρώ ανά μετοχή.

ΟΤΕ-Cosmote: Νέο πακέτο μετοχών της Cosmote αγόρασε χθες ο ΟΤΕ σύμφωνα με το Κέρδος, που προσθέτει πως ο Οργανισμός αύξησε τη συμμετοχή του στην Cosmote σε 66,54% από 66,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v