Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς αφομοίωση των νέων υψηλών

Μια ήπιων τόνων συσσώρευση και αφομοίωση των νέων υψηλών θα διευκόλυνε αρκετούς τραπεζικούς παράγοντες και θεσμικούς, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Από την άλλη, δεδομένου του εορταστικού κλίματος αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα, θα μπορούσε να διευκολύνει τους χειρισμούς όσων επιδιώκουν μία διαδικασία ”μόχλευσης” σε εταιρίες του ”μεσαίου - μικρού χώρου”. Σε επιμέρους μετοχές και σενάρια ποντάρει βραχυπρόθεσμα η αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο Πάσχα των δυτικών αποδίδουν οι αναλυτές τον περιορισμένο τζίρο και τις μικρές διακυμάνσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Μια κατάσταση που από αρκετές απόψεις διευκολύνει τους σχεδιασμούς εκείνων των παραγόντων οι οποίοι προσβλέπουν σε μία βραχυμεσοπρόθεσμη ”μόχλευση” ενός μεγαλύτερου μέρους της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Οι συγκεκριμένοι κύκλοι εκτιμούν πως για εύλογο χρονικό διάστημα ο τραπεζικός κλάδος θα ηρεμήσει ή εν πάση περιπτώσει δεν θα σταθεί αφορμή για μια επόμενη βίαιη ανοδική εκτόνωση.

Πόσο μάλλον όταν την ίδια περίοδο στις διεθνείς αγορές ελλοχεύει και πάλι ο γεωπολιτικός παράγοντας, που οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα τιμών, κυρίως το πετρέλαιο, αλλά και τα εμπορεύματα, όπως εκτενώς περιγράφεται στο σχετικό θέμα (”Εκτίναξη στις τιμές των εμπορευμάτων”).

Μία συσσώρευση των τραπεζών για τις επόμενες συνεδριάσεις θα διευκόλυνε κατ’ αρχήν το χειρισμό των ίδιων των τραπεζιτών και των χαρτοφυλακίων, που δεν επιθυμούν άμεσα την περαιτέρω έκθεσή τους σε κίνδυνο διόρθωσης.

Πόσο μάλλον όταν με βάση τα στοιχεία του Μαρτίου επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως οι εκτός Ελλάδος κωδικοί (και εντολές αγορών – πωλήσεων) στρέφονται προς επιλεγμένες μετοχές εταιριών του Mid 40.

Όταν μάλιστα την ίδια περίοδο επανέρχεται στο προσκήνιο ο ”τηλεπικοινωνιακός παράγοντας”, καθώς επίσημα επιβεβαιώθηκε από τη διοίκηση του ΟΤΕ η αύξηση της συμμετοχής του στο 66,5% στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής του Cosmote, κίνηση που είχε περιγραφεί στη χθεσινή αναφορά του euro2day.gr.

Επιμέρους θέματα, όπως η επερχόμενη νέα διοίκηση του Αστέρα, οι δραστηριότητες των ΕΛΠΕ (σε Σερβία, αλλά και Αίγυπτο, Λιβύη), η κινητικότητα στις κατασκευές, στο χώρο της υγείας, οι Γ.Σ. των Πειραιώς, Marfin (αύριο και μεθαύριο), η εισαγωγή της Eurobank Properties (από αύριο), κυρίως όμως η επαναδραστηριοποίηση συγκεκριμένων χρηματιστηριακών κύκλων, φαίνεται να διευκολύνουν τη διαδικασία μόχλευσης στο ”μεσαίο - μικρό χώρο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v