Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στο πόρισμα της ΑΔΑΕ για το θέμα των υποκλοπών, στο νέο ρεκόρ που κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, στη συμμετοχή των ξένων θεσμικών στη Σοφοκλέους, στον πληθωρισμό τον Μάρτιο που διαμορφώθηκε στο 3,3% αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στο πόρισμα της ΑΔΑΕ για το θέμα των υποκλοπών, στο νέο ρεκόρ που κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, στη συμμετοχή των ξένων θεσμικών στη Σοφοκλέους, στον πληθωρισμό τον Μάρτιο που διαμορφώθηκε στο 3,3%, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τρίτης.

Ιταλία: Για νύχτα αγωνίας στην Ιταλία κάνει λόγο η Καθημερινή, η οποία αναφέρει πως χθες τα μεσάνυχτα με καταμετρημένο το 40% των ψήφων για τη Βουλή, ο Πρόντι λάμβανε ποσοστό 52,3%, με τον Μπερλουσκόνι να εξασφαλίζει 47%.

Γαλλία: Η εξέγερση έπιασε τόπο αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως αποσύρεται ο νόμος για την απασχόληση των νέων.

Υπό αμφισβήτηση τίθεται πλέον η ικανότητα της γαλλικής κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας της χώρας, μετά την απόσυρση από τον Ζακ Σιράκ της Σύμβασης Πρώτης Πρόσληψης, αναφέρει η Εξπρές.

Υποκλοπές: Πόρισμα–φωτιά της ΑΔΑΕ ”καίει” τη Vodafone, επισημαίνει η Ημερησία, που προσθέτει πως δεν αποκλείεται εισαγγελική δίωξη κατά της Vodafone, ενώ η Καθημερινή συμπληρώνει πως όλα τα στοιχεία των ερευνών ενοχοποιούν την εταιρία.

Το Βήμα επισημαίνει ότι η Vodafone κατηγορείται ότι κατέστρεψε ενοχοποιητικά στοιχεία.

Βασικός Μέτοχος: Για νέο τελεσίγραφο των Βρυξελλών στην κυβέρνηση κάνει λόγο Το Βήμα, το οποίο επισημαίνει ότι εντός 15 ημερών καλείται να συμμορφωθεί με τις ”υποδείξεις”, αλλιώς θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες: διακοπή κονδυλίων και παραπομπή στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Πληθωρισμός: Η εμμονή του πληθωρισμού ανησυχεί την κυβέρνηση, καθώς πυροδοτεί ανατιμήσεις σε καταναλωτικά είδη και τροφοδοτεί τη δυσαρέσκεια, επισημαίνει η Καθημερινή.

Η Ναυτεμπορική προσθέτει πως ο πληθωρισμός τον Μάρτιο ”τσίμπησε” στο 3,3%, ενώ η Εξπρές αναφέρει πως ο δομικός διαμορφώθηκε στο 2,9% από 2,6% τον Φεβρουάριο.

Εμπόριο: Μείωση ή στασιμότητα πωλήσεων παρουσιάζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν τον έντονο ανταγωνισμό από τους μεγάλους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, αναφέρει η Καθημερινή, επικαλούμενη την ετήσια έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Σοφοκλέους: Κυρίαρχοι της χρηματιστηριακής αγοράς είναι οι ξένοι επενδυτές σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία συμπληρώνει ότι και τον Μάρτιο τα διεθνή θεσμικά χαρτοφυλάκια προχώρησαν σε τοποθετήσεις τόσο στην υψηλή όσο και στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

Στα 1.740,7 εκατ. ευρώ έφτασε η καθαρή εισροή ξένων κεφαλαίων στο Χ.Α. στο πρώτο τρίμηνο φέτος, καταγράφοντας συνεχή αύξηση της συμμετοχής αλλοδαπών, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Πετρέλαιο: Τιμή-ρεκόρ για το πετρέλαιο, ενώ οι αναλυτές υποστηρίζουν τώρα ότι η παραμικρή διαταραχή στην προσφορά του ”μαύρου χρυσού” θα οδηγήσει την τιμή στα 80 δολάρια, επισημαίνει η Ημερησία.

Τράπεζες: Την τριπλή συγχώνευση των τραπεζών Λαϊκή – Εγνατία – Marfin στην Ελλάδα προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα ”Πολίτης” ο κ. Κίκης Λαζαρίδης, πρόεδρος του ομίλου της Λαϊκής Τράπεζας, αναφέρει η Καθημερινή.

Ναυτιλιακά Δάνεια: Στα 36,112 δισ. δολάρια ανήλθαν στο τέλος του 2005 τα υπόλοιπα των δανείων της ελληνόκτητης ναυτιλίας, αυξημένα κατά 11,2% σε σύγκριση με το 2004, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Petrofin Bank Research.

Ολυμπιακή: Σχέδιο ανάκτησης των ”παράνομων” ενισχύσεων προς την Ολυμπιακή θα καταθέσει στην Ε.Ε. η κυβέρνηση διά του υφυπουργού οικονομίας Π. Δούκα, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Alpha Bank: Για ”φλερτ” της Alpha Bank με την Tekfen Bank κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει ότι την ίδια στιγμή η Eurobank εξετάζει την Alternative Bank.

Εμπορική: Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος Απριλίου η τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ από την Εμπορική, σημειώνει η Ημερησία.

Αγροτική: Σε διαγραφές δανείων ύψους 300 εκατ. ευρώ προχωρά η Αγροτική Τράπεζα, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία το όφελος της τράπεζας από την υπαγωγή στο ΕΤΑΤ ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Σε συζητήσεις με την ουγγρική MOL και την αυστριακή OMV βρίσκονται τα Ελληνικά Πετρέλαια για την από κοινού διεκδίκηση της σερβικής εταιρίας πετρελαιοειδών NIS, σημειώνει η Καθημερινή.

Παντεχνική: Βελτίωση μεγεθών αναμένει η Παντεχνική, το ανεκτέλεστο της οποίας ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v