Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, θετική η ψυχολογία

Διατηρείται η θετική ψυχολογία της αγοράς, εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι προβλέπουν ότι θα επικρατήσουν τάσεις συσσώρευσης στην αγορά, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, θετική η ψυχολογία
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο εκτιμά η Marfin Analysis πως είναι το περιθώριο πτώσης στη Σοφοκλέους, δεδομένης της θετικής ψυχολογίας που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο, ενώ προσθέτει πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι ΟΤΕ και Cosmote.

Αμετάβλητες ή χαμηλότερα προβλέπει η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ξένες αγορές, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, αλλά και στις εξελίξεις γύρω από τις τιμές του πετρελαίου.

Σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους, η Proton Securities εκτιμά ότι ο ΟΤΕ και η Cosmote θα είναι στο επίκεντρο ύστερα από την ενίσχυση της συμμετοχής του Οργανισμού στη θυγατρική του, οριακά χαμηλότερα από τα 2/3 του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας.

Το επίπεδο των 4.300 μονάδων ξεπέρασε χθες ο Γενικός Δείκτης (επίπεδα που δεν έχει συναντήσει από τον Σεπτέμβριο του 2000), καταγράφοντας νέα υψηλά έτους, για να κλείσει με κέρδη (της τάξης του 0,25%) για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση (καταγράφοντας συνολικά κέρδη της τάξης του 6%), αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών κυριάρχησε λόγω της ενίσχυσης της συμμετοχής του ΟΤΕ, κατά 2,35%, στην Cosmote.

Η Εγνατία Finance αναφέρει επίσης πως οι συνθήκες της αγοράς παραμένουν θετικές αφενός εν μέσω συζητήσεων για εξαγορές και συγχωνεύσεις και αφετέρου ευνοϊκών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2006, αλλά και εν όψει των ιδιωτικοποιήσεων από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance, οι προαναφερθέντες παράγοντες καταδεικνύουν περιθώρια ανόδου για την αγορά, ενώ την ίδια στιγμή συμπληρώνει πως ενδέχεται να επικρατήσουν τάσεις συσσώρευσης καθώς πλησιάζουμε προς τις διακοπές του Πάσχα.

Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Σίγμα Securities ύστερα από τα πρόσφατα κέρδη που κατέγραψε η αγορά, αλλά και σε συνέχεια των νέων υψηλών των τιμών του πετρελαίου.

Τι έγινε χθες: Ανοδικά, για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση, κινήθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,25% και φτάνοντας σε νέα υψηλά πεντέμισι ετών, αναφέρει η Marfin Analysis.

H χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο τζίρος έφτασε στα 466 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 12%, με τα ”πακέτα” της Cosmote να αντιστοιχούν στο ένα τρίτο του συνόλου των συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v