Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου

Περαιτέρω περιθώριο ανόδου εντοπίζει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τόσο για τις ελληνικές τράπεζες όσο και για άλλους κλάδους ”κλειδιά”, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες, τα τυχερά παιχνίδια και οι κατασκευές, αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 12 Απριλίου.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου
Περαιτέρω περιθώριο ανόδου εντοπίζει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τόσο για τις ελληνικές τράπεζες όσο και για άλλους κλάδους ”κλειδιά”, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες, τα τυχερά παιχνίδια και οι κατασκευές, αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 12 Απριλίου.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η αγορά διατήρησε το θετικό της momentum σε συνέχεια του deal της Εθνικής Τράπεζας, ενώ προσθέτει πως οι θετικές προσδοκίες που απορρέουν από την απόκτηση της τουρκικής τράπεζας έχουν καλύψει τον σκεπτικισμό που δημιουργήθηκε σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής.

Επίσης, σημειώνει πως τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την πιστωτική επέκταση έχουν προσφέρει στήριξη στον κλάδο.

Σχετικά με τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρεί την άποψή της για τοποθέτηση του 85% σε μετοχές, εκ του οποίου το 40% να αφορά σε ευρωπαϊκούς τίτλους.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της αγοράς για την εβδομάδα που πέρασε, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως διατήρησε την ανοδική της φορά με επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τράπεζες, με ισχυρές επιδόσεις στα διυλιστήρια, αλλά και σε μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, όπως τίτλους των κατασκευαστικών εταιριών, της Intralot, της Intracom και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Εξάλλου, αναφέρει πως οι κυριότερες εξελίξεις της εβδομάδας που πέρασε είναι οι εξής:

* Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την εξαγορά της πέμπτης μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Τουρκίας, η οποία θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι είναι θετική για το deal κυρίως λόγω του αναπτυξιακού outlook του τουρκικού τραπεζικού κλάδου, αλλά και των συνεργειών που αναμένεται να προκύψουν

* Τα στοιχεία για την πιστωτική επέκταση του Ιανουαρίου εμφάνισαν τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης των προηγούμενων μηνών, χωρίς να καταγράφονται, για την ώρα, σημάδια επιβράδυνσης.

* Ο ΟΤΕ αύξησε τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Cosmote, διασφαλίζοντας τα 2/3 του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής του. Η απόκτηση των δικαιωμάτων μειοψηφίας αποτελεί μια μεσοπρόθεσμη προσδοκία, αφού όμως ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση και η διευθέτηση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, αναφέρει η Π&Κ.

* Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, τα έσοδα από το ”Πάμε Στοίχημα” αυξήθηκαν κατά 55% στο πρώτο τρίμηνο του 2006, παρά τις καθυστερήσεις για την εισαγωγή των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου. ”Το ποσοστό αυτό συγκρίνεται µε την εκτίµησή µας για αύξηση κερδών της τάξης του 52% και αν επιβεβαιωθεί, αποδεικνύει την ισχυρή επιστροφή του νόµιµου στοιχηµατισµού µετά τις ενέργειες αναζωογόνησης του παιχνιδιού”, επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v