Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατηρείται η συσσώρευση, θετικό το κλίμα

Συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα επικρατήσει στην αγορά τις ερχόμενες εβδομάδες, με τους επενδυτές να αναμένουν το ”πρώτο κύμα” από τα αποτελέσματα τριμήνου, ενώ παράλληλα προσθέτουν ότι η γενικότερη ψυχολογία παραμένει θετική.

ΑΧΕ: Διατηρείται η συσσώρευση, θετικό το κλίμα
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σε θετικό έδαφος εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί η αγορά στη σημερινή συνεδρίαση.

Στο κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Proton Securities ότι θα κινηθεί η Σοφοκλέους, με τις τηλεπικοινωνίες να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ενδέχεται να προσελκύσει την προσοχή σε συνέχεια της επιβεβαίωσης του προέδρου της Μιχάλη Σάλλα για ένα ανοδικό outlook στο 2006.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance αναφέρει πως οι κινήσεις αποκόμισης κερδών συνεχίστηκαν και χθες, ακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Σύμφωνα με την Εγνατία Finance τα θεμελιώδη στοιχεία της Σοφοκλέους παραμένουν ανέπαφα, ενώ παράλληλα συμπληρώνει ότι το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να επιστρέψει στην αγορά, με την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες στο διεθνές περιβάλλον θα παραμείνουν ”ήρεμες”.

Επίσης, η Εγνατία Finance προσθέτει ότι η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα είναι το πλέον πιθανό σενάριο για τις ερχόμενες εβδομάδες, μέχρις ότου αρχίσει να καταφθάνει το πρώτο ”κύμα” των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Η Σίγμα Securities αναφέρει πως δεν αναμένει σημαντικές αλλαγές στη γενικότερη τάση, ενώ συμπληρώνει ότι θα παρουσιαστούν τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα με την συναλλακτική δραστηριότητα να είναι υποτονική ενόψει του Πάσχα των Καθολικών.

Τι έγινε χθες: Οι κινήσεις αποκόμισης κερδών συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση αναφέρει η Marfin Analysis η οποία συμπληρώνει πως ο τζίρος έφτασε στα 321 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 8%.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώθηκε σε περισσότερο ”αμυντικά” ονόματα όπως της Cosmote και του ΟΠΑΠ, με τις μετοχές των ΟΤΕ, Coca Cola 3E και Motor Oil να υποχωρούν περισσότερο από 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v