Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβληματίζει η Σοφοκλέους

Δεύτερη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση για το Γενικό Δείκτη που έκλεισε και πάλι κοντά στα χαμηλά ημέρας εντείνοντας τις τεχνικές ανησυχίες και δημιουργώντας προβληματισμό για τις επόμενες συνεδριάσεις.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Δεύτερη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση για το Γενικό Δείκτη που έκλεισε και πάλι κοντά στα χαμηλά ημέρας εντείνοντας τις τεχνικές ανησυχίες και δημιουργώντας προβληματισμό για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Και πάλι ιδιαίτερα αδύναμη η υψηλή κεφαλαιοποίηση (-1,04%) και ακόμα περισσότερο αδύναμη η εικόνα των τραπεζών (-1,23%) καθώς ούτε ένας δεικτοβαρής τραπεζικός κύκλος δεν κατέγραψε κέρδη.

Οι επόμενες συνεδριάσεις σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς αναμένεται να έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τη σταδιακή μείωση της καθαρής αξίας συναλλαγών, ενώ σχετικά ανησυχητική κρίνεται και η εικόνα των μεγάλων διεθνών αγορών.

Λίγοι οι σημερινοί διακριθέντες από τα blue chips, με τη ΔΕΗ να καταγράφει αξιοσημείωτα κέρδη, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, Cosmote με θετικό πρόσημο και αμετάβλητα τα ΚΑΕ, Hyatt και Αγροτική.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 2% για Alpha, Εμπορική, 3Ε, Intracom, ΕΛΤΕΧ, Motor Oil, ΟΤΕ, αξιοσημείωτες απώλειες για Folli Folie, Βιοχάλκο, Εurobank, Πειραιώς, ενώ αρνητική μεταβολή μικρότερη του 1% σημείωσαν οι Εθνική, Γερμανός, Τιτάν.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας στις 4.205,12 μονάδες με απώλειες 0,96%, ο τζίρος ξεπέρασε τα 306 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 26,7 εκ αφορούσαν προσυμφωνημήνες συναλλαγές, ενώ πτωτική συνεδρίαση σημειώθηκε στα παράγωγα με τις υποτιμήσεις να διατηρούνται στα ΣΜΕ της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τεχνικά η εικόνα επιβαρύνεται και αν συνεχίσει έτσι θα μπουν σε δοκιμασία οι επόμενες στηρίξεις των 4.185 και 4.173 μονάδων. Δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιητική η τελική εικόνα με 84 ανοδικές μετοχές έναντι 169 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι υποχώρησαν από 5% έως 16%.

Αναφορικά με τους επιμέρους τίτλους ικανοποιητικό το ντεμπούτο της Eurobank Properties, επικεφαλής των κερδισμένων ο Καραμολέγκος, συνέχισαν ανοδικά Sato και Ιασώ, προσπαθεί να ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους ο Καρέλιας, ενώ άκρως ικανοποιητική και τεχνικά η εικόνα της Audio Visual.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v