Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι τράπεζες

Αντιδρά, όπως τεχνικά προβλεπόταν, ο τραπεζικός κλάδος και διαμορφώνεται σε θετικό έδαφος, μέχρι και 0,5% υψηλότερα, ο Γ.Δ. Με κέρδη Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, υψηλότερα η Marfin, αλλά και η Eurobank Properties, σημαντική απόδοση για Φουρλή, Τιτάνα και ορισμένες ακόμη οι ισχυρές εταιρίες της μεγάλης κατηγορίας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε συνεδρίαση χαμηλών συναλλαγών, μεγαλύτερων, όμως, επιδόσεων εξελίσσεται η σημερινή, μετά την πρώτη ώρα λειτουργίας της αγοράς.

Ο τζίρος μπορεί να μην ξεπερνούσε τα 45 εκατ. ευρώ, αλλά με το Γ.Δ. να ενισχύεται μέχρι και 0,45% υπεραπέδιδαν οι κλαδικοί των κατασκευών, των χημικών, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και ορισμένων ακόμη κλάδων αυτής της κατηγορίας.

Το ενθαρρυντικό είναι πως αντιδρούσε με χαμηλό τις 5.910,9 μονάδες ο τραπεζικός κλάδος και απόδοση που έφερνε μέχρι και 0,7%, με αιχμή την Alpha Bank στο +2% και τη Eurobank με 1% μέχρι τα 31,60 ευρώ.

Ήταν σχετικά αναμενόμενη η διαμόρφωση της σχέσης ανοδικών – καθοδικών στο περίπου 1 προς 1, με περίπου 50 μετοχές να κινούνται θετικά και με απόδοση που έφτανε το 2,2% στην περίπτωση του Φουρλή.

Αυξημένες συναλλαγές σημειώνονταν συγκριτικά για τη μετοχή του Τιτάνα στα 40,46 ευρώ, της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών προς τα 12,90 ευρώ, της Intralot στα 24,40 ευρώ, αλλά και των Blue Star, Σαράντης, Αltec, θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο, βεβαίως της Marfin Financial προς τα 27,20 ευρώ, αλλά και των FG Europe, ΕΧΑΕ και αρκετών ακόμη από τη μεγάλη κατηγορία.

Μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης, διαπιστωνόταν πως αρκεί μία απόδοση της τάξης του 0,4-0,5% του Γ.Δ., με την απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση και στήριξη των τραπεζών, για να διαμορφωθούν ισχυρότερες προϋποθέσεις και ενδείξεις ”μόχλευσης” για ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v