Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι εξελίξεις στις ΔΕΚΟ, οι διαδικασίες για τη Νέα Ολυμπιακή, οι δηλώσεις του προέδρου της Τρ. Πειραιώς Μιχ. Σάλλα σχετικά με την ανάπτυξη της τράπεζας, αλλά και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι εξελίξεις στις ΔΕΚΟ, οι διαδικασίες για τη Νέα Ολυμπιακή, οι δηλώσεις του προέδρου της Τρ. Πειραιώς Μιχ. Σάλλα σχετικά με την ανάπτυξη της τράπεζας, αλλά και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Σεισμός: Αναστάτωσε όλη τη Δυτική Ελλάδα ο χθεσινοβραδινός ”δίδυμος” σεισμός στη Ζάκυνθο επισημαίνουν Τα Νέα, που προσθέτουν ότι οι επιστήμονες μιλούν τώρα για ”σεισμολογικό γρίφο” και συνιστούν επιφυλακή 48 ωρών, εφόσον δεν υπάρξουν μετασεισμοί.

Γκάλοπ: Σταθερό προβάδισμα της τάξης των δύο ποσοστιαίων μονάδων παρουσιάζει η Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το βαρόμετρο του VPRC, που παρουσίασε χθες η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφέρει η Καθημερινή.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: Υπεγράφη χθες η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, διετούς διάρκειας, η οποία χαρακτηρίστηκε δύσκολη συμφωνία, που εξασφαλίζει όμως εργασιακή ειρήνη, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Την άμεση εφαρμογή της ευρωπαϊκής συμφωνίας για την τηλεργασία προβλέπει η νέα Εθνική Σύμβαση Εργασίας, σύμφωνα με την Ημερησία.

ΔΕΚΟ: Για Εβδομάδα Παθών στις ΔΕΚΟ κάνει λόγο Το Βήμα, που επισημαίνει ότι αρχίζουν σκληρές διαπραγματεύσεις στις συγκοινωνίες και την αμυντική βιομηχανία, ενώ προσθέτει ότι κρίνονται συμβάσεις και όροι εργασίας.

Εισηγμένες: Οι ισολογισμοί μιας στις δέκα εισηγμένες θα ελεγχθούν τις επόμενες ημέρες από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης Ελέγχων, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει ότι οι έλεγχοι έχουν δειγματοληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να εξακριβωθεί εάν οι λογιστικές καταστάσεις για την παρελθούσα χρήση έχουν αποτυπωθεί με γνώμονα τους κανόνες των ΔΛΠ.

Ευρώ: Οι 2 στους 3 Έλληνες τάσσονται υπέρ του ευρώ, σύμφωνα με την Ημερησία, που προσθέτει, όμως, πως το 88% των Ελλήνων θεωρεί ότι το ευρώ έφερε ακρίβεια.

Υπεύθυνο για την ακρίβεια θεωρούν οι Έλληνες το ευρώ, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως εμφανίζονται παράλληλα δυσαρεστημένοι από την ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στα προβλήματα, ενώ εμπιστεύονται Στρατό, Αστυνομία, Δικαιοσύνη αλλά και την Ε.Ε.

Ακίνητα: Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται από το ΥΠΟΙΟ η δημοσίευση πέντε εγκυκλίων για τον τρόπο επιβολής ΦΠΑ 19% στις νεόδμητες οικοδομές ή όταν ανανεώνεται η άδεια μετά την 1.1.2006, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Το ”ξεπάγωμα” της κτηματαγοράς, κυρίως στον χώρο της αντιπαροχής, επιδιώκει η κυβέρνηση με την επικείμενη (έως τα μέσα Μαρτίου) έκδοση τριών αποφάσεων από τον υφυπουργό Οικονομικών Α. Μπέζα, επισημαίνει η Εξπρές.

Υγεία: Ουραγός της Ευρώπης στο θέμα των επενδύσεων για έρευνα και ανάπτυξη (R&D) στον τομέα της υγείας είναι η χώρα μας, όπως διαπιστώθηκε στο 5ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ”HealthWorld 2006” με θέμα τη φαρμακευτική περίθαλψη και χορηγό επικοινωνίας το Κέρδος.

Αναλυτές: Αναλυτές της Merrill Lynch και της Goldman Sachs κατηγορούνται για χειραγώγηση, καθώς όπως αναφέρει η Ημερησία φέρονται να γνώριζαν επιχειρηματικές κινήσεις προτού δημοσιευθούν στο BusinessWeek.

Mastercard – Visa: ”Τελεσίγραφο” απέστειλε χθες η επίτροπος Ανταγωνισμού κ. Νίλι Κρους, προς τη Mastercard και τη Visa, τους δύο κολοσσούς της αγοράς πιστωτικών καρτών, αναφέρει το Κέρδος, που συμπληρώνει ότι η κ. Κρους προειδοποίησε ότι η χρήση των πιστωτικών καρτών κοστίζει υπερβολικά στους Ευρωπαίους καταναλωτές αλλά και στις επιχειρήσεις.

Ολυμπιακή: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη Νέα Ολυμπιακή, σύμφωνα με την Καθημερινή, που τονίζει ότι δύο μέτωπα παραμένουν ανοικτά για την κυβέρνηση, ενώ εξελίσσονται παράλληλα ανεπίσημες διαβουλεύσεις σε δύο επίπεδα, τόσο για την εξεύρεση επενδυτών για την Pantheon όσο και για των πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών ή και δραστηριοτήτων του ομίλου της ΟΑ.

Πωλείται η πρώτη θυγατρική της Ολυμπιακής, επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι οι Freres Lazard, Alpha Bank, Εθνική και Εμπορική Τράπεζα είναι οι σύμβουλοι της κυβέρνησης στην πώληση της Galileos Hellas.

Τράπεζα Πειραιώς: Δεν κλείνουμε τα μάτια σε καμία ευκαιρία, τόνισε χθες ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς, κ. Μιχάλης Σάλλας, αναφέρει η Ημερησία, που προσθέτει πως ο κ. Σάλλας απαντώντας σε ερώτηση για την Εμπορική δήλωσε πως ”όταν έρθει η ώρα, θα το μελετήσουμε”, ενώ η Εξπρές συμπληρώνει πως ο πρόεδρος της Πειραιώς τάσσεται κατά της διεύρυνσης του ωραρίου.

Ανάπτυξη χωρίς αύξηση κεφαλαίου βλέπει η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αναμένει αύξηση της τάξης του 45% στα κέρδη φέτος, σημειώνει η Καθημερινή, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο προσθέτει πως η Τράπεζα Πειραιώς θα διαθέσει έως 2 δισ. ευρώ για εξαγορές.

Τράπεζα Αττικής: Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για την Τράπεζα Αττικής σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία προσθέτει ότι ταμεία και ξένες τράπεζες εξετάζουν την περίπτωσή της.

Tesco: Με την ελληνική αγορά ”φλερτάρει” η βρετανική Tresco, σημειώνει η Ημερησία, προσθέτοντας ότι διαψεύδει τις φήμες για συμφωνία η Μασούτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v