Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

"Σήματα κινδύνου" εκπέμπει η Σοφοκλέους

«Απανωτά» χτυπήματα δέχεται το Χ.Α. που προσπαθεί να ορθοποδήσει από τις απώλειες. Ενώ το subprime παραμένει ακόμα νωπό, η τιμή του πετρελαίου χτυπά κόκκινο, ενώ στα ύψη βρίσκεται και ο πληθωρισμός. Η εικόνα στους κλάδους.

"Ντόμινο" από deals στη Σοφοκλέους!

Μπαράζ επιχειρηματικών συμφωνιών σε τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, υγεία και άλλους κλάδους βιώνει το ΧΑ, παρά την τρέχουσα δυσμενή συγκυρία. Τα επόμενα “hot stories” που θα δει η αγορά.

Alpha: Γιατί πρέπει να αλλάξουν πλεύση τα λιμάνια

Alpha: Γιατί πρέπει να αλλάξουν πλεύση τα λιμάνια

Για ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης της επιχειρηματικής λειτουργίας των ελληνικών λιμένων με αφορμή τους διαγωνισμούς για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ που βρίσκονται σε εξέλιξη κάνει λόγο μελέτη της Alpha Bank.

Τράπεζες: Παρελθόν η εποχή των αλμάτων;

Τράπεζες: Παρελθόν η εποχή των αλμάτων;

Στις τράπεζες είναι εστιασμένη η προσοχή των επενδυτών με την Πειραιώς να παίρνει στις 13/05 τη σκυτάλη των τριμήνων. Κυρίαρχη η επιφυλακτικότητα που γεννά η διεθνής κρίση. Τα πρώτα δείγματα, οι εκτιμήσεις, οι τιμές.

ICAP: Μειώθηκαν οι ασυνεπείς επιχειρήσεις το 2007

ICAP: Μειώθηκαν οι ασυνεπείς επιχειρήσεις το 2007

Το ποσοστό των ασυνεπών επιχειρήσεων παρουσιάζει σταθεροποιητική τάση τη 2ετία 2005-2006, ενώ μειώνεται το έτος 2007, σύμφωνα με μελέτη της ICAP για την εξέλιξη της πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρήσεων.

Οι συστάσεις 4 γκουρού για τις διεθνείς αγορές

Βραχυχρόνια οι μετοχικές αγορές απομακρύνονται από την ειδησεογραφία της πιστωτικής κρίσης και δίνουν προσοχή στις κινήσεις των τραπεζών για ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας. Τι βλέπουν 4 γκουρού για τις αγορές.

Λύσεις σε 6 κρίσιμα μέτωπα περιμένει η αγορά

Σε έξι σημαντικά θέματα, ιδιαίτερης σημασίας για τη Σοφοκλέους, καλείται να δώσει λύσεις η κυβέρνηση. Τα κρίσιμα τεστ για ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΛΠ - ΟΛΘ, ενέργεια, αλλά και το ν/σ για τις οικιστικές περιοχές. Τι δείχνει το ταμπλό.

Εισηγμένες: Η… τριλογία της αρπαχτής!

Οι υψηλές αμοιβές των μελών του Δ.Σ., τα stock options αλλά και το "μακρύ χέρι" στο ταμείο αποτελούν 3 από τις μεθόδους με τις οποίες ορισμένοι βασικοί μέτοχοι βγάζουν χρήματα ακόμη και όταν η εταιρία δεν πάει καλά.

Στροφή επενδυτών στην ανατολική Ευρώπη

Στροφή στις αναδυόμενες αγορές της ανατολικής Ευρώπης κάνουν όλο και περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές από κράτη της δυτικής Ευρώπης, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Αυστρία και τα σκανδιναβικά, ζητώντας υψηλότερες αποδόσεις.

Σοφοκλέους: Οι βασιλιάδες της ρευστότητας!

Iσχυρό πλεονέκτημα διαθέτουν οι έχοντες ρευστότητα -ιδιαίτερα σε μία εποχή όπου το χρήμα είναι πολύ ακριβό- όπως οι εισηγμένες με γεμάτο πορτοφόλι, οι εφοπλιστές, οι Άραβες και οι Ρώσοι. Οι εταιρίες με το... πολύ χρήμα.

Όλα τα σενάρια για τις τιμές των εμπορευμάτων

Σοφοκλέους: Οι πρωταθλητές των καθαρών κερδών!

Έκτακτοι παράγοντες “ροκανίζουν” τα κέρδη Q1

Οι αγορές στο... τρίγωνο των Βερμούδων

Οι αποτιμήσεις "καλούν" τους επενδυτές!

«Σώζουν» και... προβληματίζουν τα SWFs

Προκλήσεις & ευκαιρίες στον τεχνολογικό κλάδο

Κύπρος: «Μουδιασμένο» 3μηνο, ακολουθεί rebound

Ενέργεια: "Μέτωπο" κατά της απελευθέρωσης!

ΦΟΡΘ: Μετά τη ΝΟVA πάει για deal με Οn Telecoms

v