Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Γιατί κλυδωνίζονται οι αγορές διεθνώς

Γιατί κλυδωνίζονται οι αγορές διεθνώς

Πού οφείλεται η συντονισμένη «βουτιά» στα χρηματιστήρια. Γιατί οι «αρκούδες» μιλούν ακόμη και για νέα παγκόσμια κρίση. Το κοκτέιλ των αρνητικών ειδήσεων και τα πολεμοφόδια που «στερεύουν». Οι εστίες αναταραχής και το μήνυμα από το πετρέλαιο.

Stratfor: Το φλερτ ΗΠΑ-Ιράν καθορίζει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Stratfor: Το φλερτ ΗΠΑ-Ιράν καθορίζει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Οι «υπόγειες» διεργασίες ΗΠΑ-Ιράν και πώς καθορίζουν το «παιχνίδι» στη Μέση Ανατολή. Οι αντοχές των τζιχαντιστών και οι πονοκέφαλοι της Βαγδάτης. Αντικρουόμενη η στρατηγική της Τουρκίας. Οι εξελίξεις σε Αίγυπτο και Λιβύη. Τι προβλέπει η Stratfor για το δ' τρίμηνο.

Η γερμανική μηχανή χρειάζεται ...«ρεκτιφιέ»

Η γερμανική μηχανή χρειάζεται ...«ρεκτιφιέ»

Γιατί η καθοδική αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη μπορεί να θεωρηθεί ομολογία ήττας του γερμανικού οικονομικού μοντέλου με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. H προειδοποίηση Στίγκλιτς, το παράδειγμα της Ιαπωνίας και οι εμμονές του Βερολίνου.

Υπόθεση Ρόκα: Δικαστικό «χαστούκι» για την Iberdrola

Υπόθεση Ρόκα: Δικαστικό «χαστούκι» για την Iberdrola

Απόφαση κόλαφος για την Iberdrola από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Πώς δικαιώνονται οι μέτοχοι μειοψηφίας που αμφισβήτησαν τις διαδικασίες και τις μεθοδεύσεις στη δημόσια πρόταση της εισηγμένης εταιρείας Ρόκας το 2008.

Stratfor: Η πτώση του πετρελαίου και το νέο γεωπολιτικό σκηνικό

Stratfor: Η πτώση του πετρελαίου και το νέο γεωπολιτικό σκηνικό

Η βουτιά στις τιμές του πετρελαίου προς τα 80 δολάρια το βαρέλι δημιουργεί νέα γεωπολιτικά δεδομένα. Οι στόχοι παραγωγής του OPEC, ο προβληματισμός Ρωσίας και Βενεζουέλας. Ποιος είναι ο ρόλος της Μέσης Ανατολής. Πώς επηρεάζεται η Ευρώπη.

Stratfor: Νέα δεδομένα στα καυτά μέτωπα του πλανήτη

Η μάχη των ΗΠΑ κατά του ISIS και γιατί η καταστροφή των τζιχαντιστών δεν δείχνει επιτεύξιμος στόχος. Πώς διαμορφώνεται η σκακιέρα στη Μέση Ανατολή. Το «πλεονέκτημα» που αποκτά η Ρωσία στο ουκρανικό ζήτημα. Ποια είναι τα «αγκάθια» σε Γαλλία - Γερμανία.

Η απειλή του... αγροτοϊμπεριαλισμού

Η πολιτική που εφαρμόζουν ορισμένα κράτη για να αγοράζουν εκτάσεις γης σε φτωχές χώρες ώστε να διασφαλίσουν για λογαριασμό τους αποθέματα τροφίμων και πρώτη ύλη. Ο ρόλος των hedge funds. Tι καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις.

TAGS ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ

Το «καυτό» τρίγωνο Ρωσίας - Ε.Ε. - Κίνας

Τα προβλήματα της Ευρώπης από την επιβολή των κυρώσεων προς τη Μόσχα και τα αδιέξοδα της γερμανικής "ατμομηχανής". Οι φόβοι για στροφή της Ρωσίας προς τις ασιατικές αγορές. Η τεράστια ευκαιρία για το Πεκίνο.

Οι εσφαλμένοι λογαριασμοί του ΔΝΤ

Που οφείλονται τα λάθη στις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πώς επηρεάζουν τις ασκούμενες πολιτικές. Παραδείγματα από τις εκτιμήσεις που ...έπεσαν έξω, η περίπτωση της Ελλάδας και ο ...κανόνας της μετεωρολογίας.

Προγράμματα υγείας: Δέκα τρόποι για μειωμένα ασφάλιστρα

Πώς οι πελάτες μπορούν να περιορίσουν το κόστος ενός ασφαλιστικού προγράμματος υγείας. Οι «εκπτώσεις», οι παροχές και η συμπληρωματική χρήση της κοινωνικής ασφάλισης. Τα πακέτα και οι συνδυασμοί.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ, ΥΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Stratfor: Το δίλημμα της Τουρκίας, οι Κούρδοι και το έπαθλο του Κιρκούκ

Στη δίνη των προσφύγων η τουρκική οικονομία

Stratfor: Η Ευρωζώνη και το διπλό μέτωπο της Γερμανίας

Ο μεγάλος εκβιασμός της ΕΚΤ για τη διάσωση ιρλανδικών τραπεζών

Stratfor: Τα μυστικά της εξέγερσης στο Χονγκ Κονγκ

Τι φοβούνται στο Χονγκ Κονγκ

Τα πετροδολάρια των τζιχαντιστών και ο «εφιάλτης» της Δύσης

Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ - ΕΕ και τα «αγκάθια»

Π. Καρβούνης: Καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις χρειάζεται η Ελλάδα

Η υποχώρηση του ευρώ δείχνει να έχει... μέλλον

v