Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Stratfor: Η προσφυγική κρίση αναβιώνει το φόβο του Grexit

Stratfor: Η προσφυγική κρίση αναβιώνει το φόβο του Grexit

Εκρηκτικός για την Ελλάδα ο συνδυασμός των μέτρων λιτότητας και του πιθανού εγκλωβισμού στη χώρα μεταναστών -καθώς οι βαλκανικές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους. Η «ευκαιρία» για τη Χρυσή Αυγή και γιατί έρχεται πιο κοντά το ενδεχόμενο Grexit.

Πώς αλλάζει η γεωπολιτική στρατηγική της Δύσης μετά το Παρίσι

Πώς αλλάζει η γεωπολιτική στρατηγική της Δύσης μετά το Παρίσι

Το επιτυχημένο πλήγμα του Ισλαμικού Κράτους εκτός Μέσης Ανατολής αναγκάζει την Ουάσινγκτον και την Ευρώπη να ξανασκεφτούν τη στρατηγική τους. Ο προβληματισμός των ΗΠΑ, οι "άβολοι συμβιβασμοί" με τη Ρωσία και το "στοίχημα" της Συρίας.

Stratfor: Τι αλλάζει στην Ευρώπη μετά τη 13η Νοεμβρίου

Stratfor: Τι αλλάζει στην Ευρώπη μετά τη 13η Νοεμβρίου

Η ανακάλυψη του υπεύθυνου των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι θα καθορίσει και την αντίδραση της Γαλλίας. Τα σενάρια και οι επιλογές του Ολάντ. Οι επιπτώσεις των επιθέσεων για την Ευρώπη, οι ανησυχίες για άνοδο των άκρων και τα νέα δεδομένα στο προσφυγικό.

Stratfor: Γιατί καταφέρνουν να ξεγλιστρούν οι τζιχαντιστές

Stratfor: Γιατί καταφέρνουν να ξεγλιστρούν οι τζιχαντιστές

Για ποιους λόγους οι τρομοκρατικές ομάδες καταφέρνουν να κινηθούν κάτω από τη μύτη των μυστικών και αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών. Η τεράστια τεχνολογική υπεροχή των αρχών και οι πονοκέφαλος της διαχείρισης του όγκου πληροφοριών. Τι θα ανακαλύψουν οι Γάλλοι... εκ των υστέρων.

Stratfor: Τι θα πρέπει να περιμένουμε μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Stratfor: Τι θα πρέπει να περιμένουμε μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Η νέα τάξη πραγμάτων μετά τις σοκαριστικές επιθέσεις στο Παρίσι. Το αιματοκύλισμα και γιατί δεν θα έπρεπε να αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Το ερώτημα είναι αν οι τρομοκρατικές ενέργειες έγιναν κατόπιν οδηγιών. Ποιες θα είναι οι γεωπολιτικές και πολιτικές επιπτώσεις.

Stratfor: Ο «διχασμός» της Γερμανίας νέα απειλή για την Ευρώπη

Η ελληνική κρίση και το προσφυγικό αλλάζουν την πολιτική της Γερμανίας. Δεν αποκλείεται άνοδος ήπια ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων σε Γερμανία και Γαλλία. Οι διαφορετικές απόψεις και ο κίνδυνος αντιστροφής της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Η ελληνική επιχειρηματικότητα και τα νέα της όπλα

Η επικοινωνία πρέπει σήμερα να αποτελεί το νέο σημείο εστιασμού μιας υγιούς εταιρίας καθώς διανύουμε την εποχή του διαδικτύου και των social media. Η σύγχρονη επιχείρηση χρειάζεται έναν έμπειρο συνεργάτη, που μπορεί να κάνει την επικοινωνία πιο εύκολη από ποτέ.

Αλ. Παπαδόπουλος: Στα 850 δισ. το εθνικό μας χρέος

Πώς αξιολογεί την οικονομική κατάσταση της χώρας ο πρώην υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. Γιατί θεωρεί ότι είναι... απάτη τα ισοδύναμα μέτρα. Η μεγάλη «τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία και τι πρέπει να γίνει την «επόμενη μέρα».

Οι τέσσερις επιλογές των ΗΠΑ στη Συρία

Οι ΗΠΑ έχουν τέσσερις επιλογές προκειμένου είτε να επιλύσουν, είτε να περιορίσουν την κρίση στη Συρία. Καμία από αυτές όμως δεν είναι ενθαρρυντικές. Γιατί θα πρέπει η Ουάσινγκτον να θέσει το πρόβλημα σε νέο πλαίσιο και ποιος είναι ο ρόλος της Τουρκίας.

Οι ρωσικοί ελιγμοί στη Συρία και ο «αντιπερισπασμός» Πούτιν

Πού θα κριθούν οι μεγάλες συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής

Stratfor: Oι διεθνείς εστίες ανάφλεξης το δ' τρίμηνο

Ράλι εξοπλισμών για τον επόμενο... cyberwar

Η επίθεση στην Τουρκία βάζει στη γωνία τον Ερντογάν

Πώς ο Πούτιν «στρίμωξε» τις ΗΠΑ στη Συρία

Ο πιο καλός ο μαθητής του Νότου πάει στις κάλπες

Η Ευρώπη μπαίνει στο «παιχνίδι» της Συρίας

Η ελάφρυνση χρέους, το νέο στοίχημα του Τσίπρα

Γιατί η Ρωσία κατεβάζει στρατό στη Συρία

v